Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '17

 
Kategori
Gönüllülük
 

Bir Günlük Polislik Yapmaya Engel Yok

Bir Günlük Polislik Yapmaya Engel Yok
 

Bir Günlük Polislik Yapmaya Engel Yok


‘PoIise saygı, devIete saygıdır.’

 

Hayatımın en anlamlı programlarından birine katıldım diyebilirim bugün. Türkiye Beyazay Derneği, Tavşanlı Kaymakamlığı ve Tavşanlı ilçe emniyet müdürlüğü işbirliğinde engellilere bir günlük polislik yaptırıldı.

Öncelikle ülkemizin güvenliğini sağlayan tüm polis teşkilatına canı gönülden saygılarımı sunarak sözlerime başlamak istiyorum. Hakikaten bugün polislik mesleğinin ne kadar zor bir görev olduğunu yaşayarak anladık. Yani polislik öyle ‘arka sokaklar’ dizisi gibi tos pembe değildi. Gerçekte gönülden severek yapılabilecek bir meslekti polislik. Eğer insanın içinde insan ve vatan sevgisi yoksa polislik mesleğini yapması mümkün değildi. Polisin tatili, düğünü, gezmesi olmaz. Ansızın bir olaya çağrılabilir. Bu şartlarda bu mesleği yapmak inanılmaz zor.  Polisliği ‘arka sokaklar’ dizisi gibi tos pembe zanneden polis adaylarının bu zorlukları gördüklerinde istifa ettiklerini öğrendik bu arada. Kısaca Polislik mesleği halkın mutluluğu polisin mutluluğu, acısı da acısı oluyor. En önemlisi de sabır gerektiren bir iş.

Polis şapkası takan ve yelek giyen engelliler, temsili olarak çıkarılan olay nedeniyle telsiz anonsu yaptı, trafik uygulaması gerçekleştirdi. Saatlerce sıcak altında araç kontrol yapan trafik polislerimizin çektiği sıkıntılar ise ona keza. Engelli kardeşlerimizin o heyecanını görmek ise apayrı güzeldi. Engellilerimiz bu etkinliğiyle tüm engelli camiasınında canımız ciğerimiz polislerimizin her daim yanında olduklarını gösterdi. Telsizle anons yapan engelliler, trafiği kontrol etti, polis arabalarıyla devriyeye çıktı. Tavşanlı  İlçe Emniyet polis memurları engellilerle yakından ilgilendi.

Hizmet veren acil sağlık ekipleri, itfaiye, AFAD, polis ve orman yangını ile tüm acil çağrı birimleri olarak tek bir numara olan 112 acil çağrı merkez numarasında birleştiğini de öğrenmek çok güzeldi. Artık o kaçtı bu kaçtı diye numara aramayacağız. Tek numara var o da 112 acil.

Sonuçta; Bu onurIu görevIerini büyük bir özveriyIe ve insan sevgisiyIe yerine getirerek Türkiye’mizin güven ve huzur ülke oImasında mesai mefhumu tanımadan görev aIan tüm emniyet teşkiIatına teşekkürIerimi sunarım.

 

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..