Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '08

 
Kategori
Güncel
 

Bir iftiranın bedeli

Evet bir iftiranın bedeli bu kadar ağır olabilir mi? İnsanların aldıkları hapis ceazsı ya da onların aileleriyle birlikte yaşadıkları sıkıntılar bir yana dünyadaki insanların etkilenmesi çok önemli değil mi?

Birileri mahkeme kararları ve ortada deliller var diyor. Fakat Alman makamlarının ve bu operasyonda geçen delillerin esasında gerçeği yansıtmadıkları ve tamamen bir komplo provakasyonunun parçası oldukları gün gibi aşikardır.

Olayın baş kahramanı Firdevsi Ermiş kimdir ve necidir. Deniz Fenerinde ne zaman çalışmaya başlamıştır ve bu kadar derin bilgileri nereden öğrenmiştir. Üç yıldır dernekte muhasebe sorumlusu ve imza yetkili olarak çalışan birisi neden resmi belgeleri ve evrakları Alman makamlarına onaylatmamış ve teslim etmemiştir. İnsanlarla ilişklerinasıdı ve sadece iki kişinin bildiği bilgileri nasıl öğrenmiştir.

Soruların arkası gelmez. Ama esas konumuz bu değil. Dünyada yardıma muhtaç insan çokken bu yardımları yapanların engellenmesi, siyasi ve tamamen nefret duygularıyla komplolara kurban gitmesi yazık değil mi? İnsanlar nereden yardım alacaklar. Kimlerle uzatacak. Dünyamızın içinde bulunduğu durmda kimlerin ve hangi ülkelerin ne şekilde yardım ettikleri belli.

Oysa ülke ve millet olarak bizler daima biz muhtaçken başka muhtaçları düşünmüşüzdür ve her zaman el uzatmışızdır. Çünkü bizlerin felsefesi ve ahlak anlayışı budur.

Bütün bunlara rağmen yanlışlar olmaz mı? Tabiki olur, insanların olduğu yerde bu yanlışlar her zaman olacaktır. Fakat bütün bunlara rağmen inadına yardım etmeye devam etmelidir. Çünkü onlar bir ışık bekliyor ve bu ışıkları sönmesin istiyorlar.

Deniz Fenerinde olanları bu ışık altında bir değerlendirmek isityorum. Zira son zamanlarda dizilere dahi konu olan bir komplo bu insanların başına gelmiştir. Komplonun sonucunda adalet gerçekleşmiş ve insanlar ceza almışlardır. Peki adalet gerçek adalet midir? Bunu sorgulamak benim görevim değildir. Ama hiç yanılmayan adalet gerçekten tecelli edecektir ve esas sorumlular hesap gününden kaçamayacaklardır. Kimilerine göre bir duygu sömürüsü gibi gelecektir. Gerçekleri karanlıklar içinde saklayamazlar ve saklayamayacaklardır.

Şu gariptir ki bazı insanlarımız bu tecellinin devamını ülkemizde de görmek istiyor. Adaletin yerine gelmesi için gerçek bir soruşturma ve yargılama yapılması lazımdır. Tabi bunların başlamasına neden olan kişilerin veya kişinin ülkemizde yapılacak sorgulamalarda ifadesi alınmalıdır. Zira adalet Almanların yaptığı şekilde değil tam bağımsız ve adil yargılamadan geçecektir.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..