Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

16 Aralık '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bir ilişkiniz olmasaydı zamanınızı nasıl değerlendirirdiniz?

Ayaklarımızı yerden kesecek bir sevgili ararız, hayatımıza eşlik edece. Tam bulduğumuz anda her şey yolundayken bir bakmışsınız o eşsiz sevgili ortadan kaybolmuş.  Bir bakmışsınız aradığınız numaraya ulaşılamıyor. Ya da bir anda kendisiyle kalmak istediğini söylüyor. Beklersiniz ki sevgiliniz ilk zamanlardaki gibi sizin için deli divane olan insan olsun. Oysa  bırakın deli divane olmayı, o aradığınızda yanınızda olmaktan bile kaçıyor.

Yoksa siz evet tam da benim ilişkimi anlatıyor diyenlerden misiniz?

Evet eğer siz hayatını bu ilişkiye adayıp, her konuda fedakar olan sevgiliyseniz üzgünüm hayalkırıklığı yaşamanız kaçınılmaz bir sondur.. Peki bu sizi ne kadar hayalkırıklığına uğratıyor. Eğer kendinize verdiğiniz değer ve sevgi yi bir başkasıyla tamamlamaya çalışıyorsunuz üzgünüm depresyona bile girebilirsiniz.

Belki bu durumun sizinle bir ilgisi yoktur ne dersiniz? Muhtemelen bu durum sevgilinizin bağlanma korkusundan kaynaklanabilir. Ve üzgünüm bu korku ilişkinizin sonlanmasına bile neden olabilir. İçiniz daraldı sanırım. Eğer aynı durumu yaşanlardansanız… Peki ilişkinizi sonlandırmadan nasıl iyi hissedebilirim diye soruyorsanız, size önerim şu olacaktır. Bu yüzden ilişkinizde sorun yaşadığınızda ilişkinizi hayatınızın merkezi yapmaya çalışmaktan vazgeçin. Çünkü bütün enerjinizi bu ilişkiyi ayakta tutmaya çalışmaktan ne kendinize haliniz kalır ne de yapmak istediğiniz işlere odaklanabilirsiniz. Bütün heyecanı kaybettiğiniz için de artık ilişkinize verdiğiniz değeri kaybedebilirsiniz.

Kendinizi daha iyi hissedebilmek için  ilişkiniz dışında size keyif verecek başka uğraşılar, yeni hobiler bulmaya çalışın.  “Bir ilişkiniz olmasaydı zamanınızı nasıl değerlendirirdiniz?” Bu sorunun cevabı sizde. Oturup sızlanmaktan vazgeçerek bir liste yapın ve yapmak istediklerinize başlayın. Ve unutmayın kimseyi değiştiremezsiniz taki kişi değişmek isteyene kadar….

Sevgi ve ışıkla…oy@

Oya Özer

Yaşam Koçu

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..