Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '16

 
Kategori
Deneme
 

Bir işi başkalarından daha iyi yapmak iyi yapmak değildir

Bir işi başkalarından daha iyi yapmak iyi yapmak değildir
 

Çok önemli bir yanlışımız da bu “Ben burada herkesten daha iyiyim”  Başkalarıyla yarıştığımız ya da yarıştırıldığımız günümüz dünyasında “herkesten daha iyi” olmak “iyi” olmak anlamına geliyor. “Herkes” denilen o insanları kimse merek etmiyor.

Bir ülkedeki insanların tamamından daha iyi olabilirsiniz ama yine de iyi değilsinizdir; çünkü belki o ülkede “iyi” yoktur. Hani “iyinin” sınırı belli olmadığı için ulaştığınız yerin “iyi” olduğunu bilemezsiniz de mevcutlar içinde en iyi dersiniz. Bu, sizi iyi yapmaz, sadece yerinizi durumunuzu belli eder.

Genel “en” lerin ucu açıktır. Hiç kimse örneğin en iyiyim diyemez. Çünkü daha iyisini yapacaklar çıkacaktır. Özellikle küçük guruplarda, aynı işin mesleğin ya da başka bir şeyin en iyi yapanı edeni genel olarak kendisinin o konunun en iyisi olduğunu söyler. Bunu dünya birincisi olsanız bile söyleyemezsiniz. Çünkü bir gün o işi sizden daha iyi yapan biri çıkabilir.

Bir gurupta aynı işi diğerlerinden daha iyi yapmak o işi iyi yaptığınızı göstermez; çünkü belki guruptakiler iyi değildirler. Kötünün iyisi asla iyi değildir. Bu tür değerlendirmeler kişilere zarar veriyor. Çünkü kendilerini böyle ölçüyorlar. O işi sizden daha iyi yapan olmasa bile siz iyi olmayabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..