Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '08

 
Kategori
İlişkiler
 

Bir kadının dilinden

Bir kadının dilinden
 

http://blogcini.googlepages.com/yalniz.png


MERHABA YALNIZ YUREKLI KADINLAR Biz kadinlar bir omur boyunca yalniziz. Ta dunya kuruldugundan beri. Yalnizlik isigini yakariz her gece Soguk ve uzak kadinlarizdir kimine gore. Bazen fotograflara da yansir bu goruntumuz. Ama gerecek o kadar baskadırkı. Yani gorundugu gibi soguk ve uzak degilizdir. Kocaman ve insanin icini isitan kahkalar atar, konusurken gozlerimizin ici guler. Ama insanlarin karsisina gectigimizde yine o ulasilmaz kadin oluruz.Ama goren gozler gorur gozlerimizdeki huzunlu bakislarimizi , kendimizi eleveririrz. Ama yalnizligi ve huznu pek bir severiz.

Biz yalniz kadinlarin icinde huzun vardir ve bunu yasamayi severiz.Icimizde dort mevsim tasiriz. Sevmek, sevilmek, onemsenmek, dusunulmek isteriz.Vakitsiz calan bir telefon, bir mesaj....... "Herkesin var benim yok"diyerek hayiflanmalarimiz olmayanlarini yoksayip olanlarada gozumuzu yumarak. Oysaki hepimizin varligi cok.Bakmayi bilene...... Acilarimiza sarilirken yalnizligi secerek kendi karanligimiza saplanip kaliveririz.Derine daha derine, bataklik yerine gidebilriz. Yalnizligi deha cok gecenin karanliginda sessizligi oynarken ruhumuzda hissederiz, gecenin birinde karanliklari seyrederken bir anlam arariz hersey manasini yitirir.Gece uyuyamayan , aklinda binlerce sorun ve soru olan ve yalniz kurbanlarini bulur.Yalniz ve caresiz kalislarimizda gecelerde tek siginagimiz yatagimizdir ama guvenli degildir.Uykuya dalsak belki kacisimiz olablir fakat korkunun verdigi huzursuzluk, uykusuzluk yakana yapismistir birkere. Ama gecenin guzel yanlarida vardir, biz yalnizlara.

Yildizlar Hemen dilek dilenir fakat o dilekten sonra aklimiza daha onemli bir dilegimiz gelir ve "tuh " deriz.)))) Belkide cocuksu bir beklentidir kayan bir yildizin dilegimizi gerceklestirmesi.Belkide kayan yildizdaki var olduguna inandigimiz yildiz perisinin bizi duydugunu ve dileklerimize cevap verecegini dusunur mutlu oluruz. Hayallerimizde yeni bir gun belkide yeni gunun aksaminda yanimizda birisinin olacagini yalnizligin dislerinden kurtaracak bir kurtarici hayali susler. Bir yabancinin omzuma degen eli, iki bucuk kelimesiyle kopmaya hazir iplerimiz bir anda kuvvet kazanir.Yalnizligi bir cok olcude yasamis bir insan oldugumuzdan belki. Bilemezler, Kimse bilemez.Sadece yalniz yasayanlar bilir duygularimizi. Yalnizlik bir hikaye.Her insan kendi icinde yalniz degilmi? Yalniz kadinm kimdir bilinmez, belki yanibasinizdaki is arkadasiniz, belki komsunuz, belki sokakta gordugunuz herhangi kadinlar.Her zaman bir yerlerde var olan duygularini , umutlarini , sevgilerini yitiren herhangi bir kadin. Iste sonucta insan olan kadin.O kadin ki ancak sevgiyle guclenen, sevgisiz biten ve anlasilmak icin bir omur tuketen kadin. O da duygusalligini yasarken kaybettiklerinin acisini, sevgiyle onaran kadin. O yalnizligin bir hikaye oldugunu bilen kadin.
 
Toplam blog
: 105
: 880
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

Delice biri, aşka inanan zaman zaman hayatı tiye alan deniz tutkunu işte kısaca...