Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '07

 
Kategori
Tiyatro
 

Bir liraya tiyatro rezilliği

Bir liraya tiyatro rezilliği
 

Tiyatro, sanat denilince akla gelen ilk unsurlardan biridir. Tiyatrocu olmak gerçekten de zorlu bir iştir. Tiyatrocular, tiyatrocu olabilmek için sadece yetenekli insanların geçebileceği sınavlar dan geçerler. O kadar zor ve emek gerektiren bir iştir ki, gerçekten başarılı tiyatrocu çok nadir yetişir. Duruş, ses tonu, dış görünüş ve tabi ki yetenek. Bunların hepsini barındıracak kıvamda insanları bulup yetiştirmek çok ama çok zordur.

Herşey yetenekli tiyatrocuları bulmakla bitmiyor tabi ki. Zar zor yetişen bu insanlara hak ettikleri değeri vermekte gerekiyor elbette. Şehir tiyatroları, Aralık ve Ocak ayında, tiyatro biletlerinin fiyatını bir liraya indirdi. Yakın bir arkadaşım Kadıköy'de ticketturk gişesinde bu rezalete tanık oldu. Anlattığı hikayeler, bu uygulamanın sanatı, tiyatroyu katletmek olduğunun, ne denli yanlış bir zihniyet olduğunun göstergesi.

Gerçek tiyatro seyircisinin hakkı gasp ediliyor. İş çıkışı eşini alıp tiyatroya gitmeye alışmış olan izleyici, orada devasa bir 1 liralık bilet kuyruğuyla karşılaşıyor. O kuyrukta vapur jetonu için bekleyenler bile var. Tiyatro biletinin bir lira olduğunu duyan insanlar oraya doluşmuş, oyunun ne olduğunu umursamadan sadece bilet fiyatı bir lira diye kuyruğa girmişler. Oyun başladıktan sonra haliyle yirmi dakika durup sıkılan, ne de olsa bir lira verdik deyip oyundan çıkan onlarca insan görmüş arkadaşım. Üstelik bu kişiler daha da ileri gidip gişe çalışanlarıyla kavgalar çıkarmış, hakaretler etmişler.

Nice eğitimler den geçmiş, dünya da eşi bulunmayan elmaslar gibi parıldayan tiyatrocuları böyle ucuzculuk zihniyetiyle salona gelmiş insanların karşısına çıkarmak ne kadar doğrudur düşünmeli İ.B.B. Bir tiyatrocu için oyun devam ederken kalkıp giden bir seyirci nedir diye sormalı İ.B.B. Tiyatroyu gönülden sevememiş insanlara bir liralık bilet rezaletiyle tiyatroyu sevdiremeyeceğini bilmeli İ.B.B.

En büyük temennim bir daha böyle bir rezaletle karşılaşmamamız. Ama olurda bir daha böyle bir uygulama tekrarlanırsa, tiyatro oyuncularının buna göz yummamaları gerektiğini belirtmek isterim.

Tiyatrocular, sizler bir liradan çok ama çok daha değerlisiniz.

 
Toplam blog
: 19
: 713
Kayıt tarihi
: 09.12.06
 
 

Anadolu üniversitesi işletme bölümü mezunuyum. Profesyonel olarak müzikle uğraşıyorum...