Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '19

 
Kategori
Edebiyat
 

Bir Müfettişin Anıları Üzerine

" Anadolu'da Müfettiş Olmak" ( Şemsettin Koçak) kitabına ithafen...

Kitap okumak ufku açar. Tecrübeler üzerine yazılmış bir kitabı okumak ise yaşantınıza yaşantı katar.

Anadolu'nun sıcak bağrında pişmemiş bir eğitimci mesleğinin ruhunu hiç yaşamamış demektir. Anadolu, zengin coğrafyasında türlü sıkıntılarla boğuşmayı hazmedemeyen insanlara ideallerin peşinden koşmayı öğretmiştir. İmkansızlıkları fırsata çevirmeyi bilenler için bir idealler dünyasıdır Anadolu.

Anadolu topraklarında vatansever bir müfettiş... Vazifeyi kutsal bilerek kat edilen uzunca bir serüven...

Kitabı okurken yeri gelecek bedeniniz soğuk tepelerde iliklerine kadar üşüyecek; yeri gelecek derme çatma bir köprüde kalp çarpıntınız coşkun nehirlere karışacak. Hiç beklemediğiniz bir anda karşınızda çamurlar içinde yükselen tertemiz bir okul bulacak bazen de tüm imkanlar içinde gamsız bürokratlara şaşıracaksınız. Vazife aşkıyla kimi zaman gerçek manada attan inip eşeğe binecek kimi zaman da dumanı üstünde tüten tandır ekmeğini hiçbir şeye değişmeyeceksiniz. Neticede elinizde bir evrak çantasıyla Anadolunun cömert bağrında  il il köy köy dolaşacaksınız.

Deri döşemeli makam koltuklarının o denli arttığı şu zamanda eğitim ve vatan uğruna gösterilen bu çabaları mahçubiyetle karışık takdir edeceksiniz. 

Bu kitabın, eğitimin hangi kademesinde olursa olsun öğrenmeye, öğretmeye, değişime ve gelişmeye açık olan tüm ufukları daha da yüreklendirmesi dileğiyle...

 
Toplam blog
: 14
: 175
Kayıt tarihi
: 22.08.19
 
 

İlahiyatçı ve Çocuk Gelişimci ..