Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Bir sandiviç ikram etsek?

Bir sandiviç ikram etsek?
 

Şuna bakınsana;nasıl da mutlu...


Hayır demezsiniz değil mi? Kim hayır der ki...Immhh ne de lezzetli...

İşte iletişimdede sandviç yöntemi diye birşey bulmuşlar, bu yöntem oldukça faydalıymış. Karşınızdakinin size "Hayır" demesi mümkün değil. Nasıl mı? işte;

1. Sandviçin en üstteki ekmeği:
Bu bölüm yani üst ekmek karşınızdakinin olumlu, hoşlanacağı bir yönünü temsil ediyor.Yani ona sandviçini hazırlarken olumlu bir yönüyle söze başlamalısınız.

2.İki ekmek arasındaki kırmızı et!!
Bu da sizin karşıdakine yaptırmak istediğiniz davranıştır. Yalnız bir püf noktayı kaçırmanızı istemem; üst ekmekten kırmızı ete geçerken arada "ve" bağlacı kullanın. "ve" bağlacı yerine "ama, fakat" bağlaçlarını kullanmanız karşınızdakine yaptığınız iltifatı(üst ekmek) çürütüp hemen savunma mekanizması hazırlatırken "ve" bağlacı üst ekmeği ona kabul ettirip yaptırmak istediğiniz davranışı ona yaptırmanıza olanak sağlıyor.

3.Sandviçin alt ekmeği:
Son olarak alt ekmeği yine aynı metodla, kişiye özel iltifatla kapatıp iletişiminizi sonlandırabilrsiniz.Yalnız burada yine dikkat etmeniz gereken bir şey var; kırmızı etten alt ekmeğe geçerken yine "ve" bağlacını kullanmalısınız.

İşte ortaya nefis bir sandviç çıktı ve bunu karşınızdakine sunduğunuzda onu afiyetle yiyecektir.

NOT:Bir püf nokta daha var arkadaşlar;hazırladığınız et kişinin olumsuz davranışından değil olumlu davranışından hazırlanmalıdır...

 
Toplam blog
: 29
: 791
Kayıt tarihi
: 01.11.07
 
 

1990 İstanbul/ Üsküdar doğumluyum. Şu anda lise öğrenimi görmekteyim. Kendimi kişisel gelişim konusu..