Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Aralık '18

 
Kategori
Doğa Sporları
 

Bir Sevdadır Yüksek Dağlar

Merhaba değerli dostlar.

Unutulmaz bir haftasonunu daha geride bıraktım. Üyesi olmaktan her zaman gurur duyduğum Zirve Dağcılık Kulübü' nü temsilen katıldığım, Ereğli Dağcılık' ın düzenlediği Hasan Dağı Kış Tırmanışı' nı başarıyla tamamladım. Öyküsünü sizinle paylaşmak istedim.

Helvadere Köyü' ne bağlı olan Karbeyaz Otel' e geldiğimizde tüm heybetiyle bizi bekliyordu 3268 metrelik Hasan Dağı. Yüksek dağlardaki yol arkadaşım Lütfi Bıkmaz' la birlikte seyrine doyamadık zirvenin. Düzlükte kurduk çadırımızı. Her zaman olduğu gibi eşya paylaşımını önceden yapmıştık. Biraz dinlenmenin ardından akşam yemeği için kolları sıvadık. Yanımıza aldıklarımız yetti de arttı bile. Çayların ve kahvelerin ardından uyku için çadırımızın yolunu tuttuk. Hava eksilerde gezerken ben zirvenin heyecanıyla soğuğu hissetmiyordum. Saatler 02: 00 yi gösterdiğinde çorbalarımızı içip yola koyulmak için sıcacık tulumlarımızdan çıkmak durumundaydık. Son hazırlıklarımız da tamamdı.

Kafa lambalarımızın ışığında dolunayı seyrederek düştük zirve yoluna. Profesyonel ve disiplinli bir ekibin öncülüğünde ilerliyorduk. Belli aralıklarla verilen su ve nefes molaları sert esen rüzgarı daha fazla hissetmemize sebep oluyordu. Gün yavaş yavaş ağarıyordu. Bir tarafta güneş doğarken diğer tarafta dolunay parlaklığını yitiriyordu. Zirveye yaklaştıkça heyecanımız artıyor, ancak adımlarımız yavaşlıyordu. 70 - 80 derecelik eğim bizi zorladı ancak; bize engel olamadı. Son 100 metredeki tipi ve kar fırtınasını da atlattıktan sonra nihayet zirvedeydik. - 15 derecelik soğuğa rağmen hatıra fotoğrafımızı çektirip zirvenin keyfini çıkardık. Sakin bir şekilde inişe geçtik. Karları topuklaya topuklaya  , düşe kalka iniyorduk kamp alanımıza. Saat 15: 30 da çadırımızı toplamış eşyalarımız hazırlamış şekilde dönüş yolculuğuna hazırdık artık. Bir yüksek dağ zirvesi daha yapmış olmanın haklı gururu yüzlerimizden okunuyordu. Pazartesi sabahı sağ salim Turgutlu' daydık.

Zirve Dağcılık Turgutlu Şubesi' nin pankartını daha yüksek zirvelerde dalgalandırmak dileğiyle...

Hoşçakalın...

 
Toplam blog
: 59
: 140
Kayıt tarihi
: 03.11.10
 
 

Merhaba...1984 te Manisa'da doğmuş olup; Manisa'nın en büyük ilçelerinden biri olan Turgutlu'da y..