Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Bir yün yumağı

Bir yün yumağı
 

Son zamanlarda yaşananlar bir yün yumağı gibi karşımızda duruyor. Onu örebilmek için şişlere ve yetenekli bir örgücüye ihtiyaç var. Herkes mantar gibi ben örerim ben örerim diye ortaya çıkıyor. Oysa gerçekten usta olan insanların sayısı bir elin parmaklarını geçmemektedir.

Yaşadığımız olaylar aslında birbiriyle bağlantılı gibi görünse de değil. Zira ülkenin içinde bulunduğu durumu ülkemizin kendi kaynaklarında olan ya da ekonominin kötü gidişatından olan bir sıkıntı değildir. Kimi insanların çeşitli amaç ve hedefleri doğrultusunda ortaya çıkmış fakat aslı hedefleri bakımından farklılık arz eden suni sıkıntılar yaşamaktayız.

Nasıl yani demeyin. Çünkü ülekemizde çeşitli gruplar vardır. Bu gruplar amaçları ülke yönetiminde söz sahibi olmaksa da aslında birbirinden farklı ve asla diğerini istemeyen gurplardır. Ortak hedeflerde birlikte çalışabilirler ama sonra öküz öldü ortaklık bitti derler.

Ergenekon olayında da böyle bir durum var. Aslında dünya görüşleri ve siyasi düşünceleri farklı olsada insanlar ve gruplar bir araya gelmiş durumdadırlar. Tıpkı bir pazıl gibi düşünün. Parçaların tek başına bir anlamı yoktur. Ama bir araya geldiklerinde bir bütün oluştururlar ve ortaya bir durum çıkarırlar.

Şimdi düşünüyorum da bir tarafta İşçi Partisi ve Lideri, diğer tarafta Cumhuriyet Gazetesi, öbür tarafta Biz Kaç Kişiyiz grubu, bir başka tarafta ADD Derneği, Emekli Genaraller, Siaysiler ve İş Adamları... Yanlış anlamayın kimseyi yargılamıyorum. Çünkü aslolan BİR KİMSE SUÇU İSPAT EDİLİNCEYE KADAR SUÇSUZDUR. Bunu çiğnemek ve haddimi aşmak benim işim değildir.

Yaklaşık bir yıldır hatta daha fazla bir zamandan beridir üzerinde çalışılan, çeşitli gözaltılar olan, ve ortaya derin sorunların çıktığı bir olgudan bahsediyoruz. Kişileri geçelim ama var olan bir yapı üzerinden hareket edilen ve yazılan tüm senaryolara uyan bir olayla karşı karşıyayız. Bu insanların bunlardan ne çıkarı var.Onlar ülkelerini ne kadar çok seviyorlarsa inanıyorum ki diğerleride onlar kadar seviyordur ülkelerini.

İşte böyle bir ortamda iyi bir örgücüye ihtiyaç var. Böyle karışık bir yün yumağında ülkemizin üzerine güzel bir kazak örerek bu krizlerden kurtaracak bir örgücüye. Bunu yaparken mevcut siyasileri bir bir emeklietmek gerekecektir. Tıpkı insanların bir süre sonra emekli olması gibi. Zira kafası aydın, genç ve dinamik olmayan insanlar sağlıklı kararlar veremez. Geleceği göremez. Bu insanların siyaseti karanlık bir yolda fenerle yol almaya benzer. Ama bizim fenere değil güneşe ihtiyacımız var. Adımlarımızı daha büyük ve daha hızlı atabilmek için.
 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..