Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Biri yer, biri bakar; kıyamet bundan kopar...

Ankara, Kayseri, İstanbul yine kaynıyor...Medya belgesel gösteriyor...Medya, başbakanın özel toplantılarını gösteriyor..

Bu nasıl bir yönetim anlayışı...Bülent Arınç, orantısız güç için, özür dilerken, polis habire gaz sıkıyor..

Tarihten ders alınmalı mıdır acep..

Tarihteki olayları hatırlamayan-hafızası zayıf bir toplum -muyuz ...

Ülkemiz 12 Eylül öncesinde de bu tür olaylara sahne olmuştu..Sonunda çok kanlı ve acı hadiselerle olan guraba çocuklarına oldu.

Geçmişte tanık olduk..Bendeniz 3 ihtilali de yaşadım...Seçim sistemimizdeki ucubelik nedeniyle, cuhela, yol-yordam bilmeyen, seçme ve seçilme hak ve hukuk bilincine vakıf olmayan; özetle yaşadığının farkında olmayan EZİCİ ÇOĞUNLUKLARIN bilinçsiz oylarıyla siyasette güç sahibi olanlar,-İki keçiyi güdemeyecek insanlar-, devlet yönetmeye kalktıklarında, ülkeyi bir felaketin eşiğine getirmişlerdi...

Bugünlarde de bu hadise tekerrür ediyor...Sonu da belli değil...

Ankaranın medar-ı iftiharı olan Melih Gökçek, dünkü beyanatında:BİZİMKİLER SİZİNKİLERİ BOĞAR...gibi tahrik edici sözlerle kısır döngünün sürdüğünü beyan etti.

Gökçek, tahriklerine devam ederek güya  seçmenlerine  mesaj veriyor... Bilmiyor ki makarnaya muhtaç olanlar da  birgün kendisine sırtını dönecek. Çünkü her makarnacı, açlık sınırı altında bir rezil gelirle yaşıyor...

Bu gariban vatandaşıma, yeni ve çağdaş bir düzende daha mutlu olabileceği anlatılmalı...

Padişahım çok yaşa diyen şakşakçılar, kralı kendisini izlemeye gelen seyircisinden çok koruma ordusuyla sarmalandığında, kralın kibri bulutlara çıkıyor. -Gururlanma padişahım, senden büyük Allah var-diyen bir neslin devamı olduklarını unutmamalıdırlar.

Ankarada AŞTİ geliş-gidiş servislerini kaldırarak terminaldeki tüm taşıma araçlarını oğluna ihale edip  kıyak çeken kimdir acep.Başkanın da siyasete girmeden orta halli bir aile çocuğu olduğunu bilenlerdenim...

Siyaset yaşamında nasıl trilyoner olmuştur bu aileler..Haşim İşcan , Dalokay,  Murat Karayalçın neden trilyoner olamamışlardır. Gökçek devlet memuru sayılır...Çocuklarınınjve kendisinin mal beyanını açıklasa da bilsek..

Bilal Erdoğan , Halk Ayaklanmasına iştirak edenleri, HUZUR BOZUCU olarak ilan etmiş..Kimin huzuru bozuluyor acep..Yıllardır aç gezen ve huzuru zaten bozulmuş olanlar huzur istiyor...Bilal Beyimizin  bir eli balda; bir eli yağda maaşallah...Üniversitenin fizik gibi ağır bir bölümünü bitiren yeğenim, 2 yıldır işsiz...Midye satarak harçlığını çıkarıyor. Ben de bilirdim ona gemicikler almayı...Ben de isterdim burslarla Amerikalarda  okutmayı...Ben de siyasete atılıp sıfır gelirle trilyoner olmayı istemedim..İ.stemem...
............................
Bu günlerde göstericilere karşı orantısız güç kullanan polis elini eteğini çekerse  özgürce ve daha huzurlu gösteriler yapılır.

Artık ok, yaydan çıkmıştır...Koyun dediklerimiz bile kasabın niyetini anlamıştır...Bundan sonra hükümetin aklını başına devşirip halka rağmen olumsuz ve bezdirici kararlar almaması gerekir.

Muhalefet liderlerinin de çok çalışması, yan gelip yatmaması gerekir...İsyankar gençler ve halk,muhalefetşin de kendilerine önder olmasını istemiyor. Yeni bir oluşum isteniyor...

Kılıçdaroğlu, eski cesur CHP yüzünü yansıtamıyor...

Japonyadan bizleri arayarak ülkesine geçmiş olsun diyen MB yazarı Sayın Nursen Kitaura,Uzak Doğudan gerçekleri görüyor da bizimkiler ve medya katarakt mı olmuş acep..

MHP lideri, Bahçeli: -Hiçbir partilim eylemlere iştirak etmemiştir...-diyerek korkusunu, çekingenliğini ifşa ediyor...Liderlik bu mudur acep..

Gökçek, twitterdeki yeni tahrikleriyle,BİZ İSTERSEK SİZİ BOĞARIZ gibi BÖLÜCÜ kısır laflar üretiyor...Tuzu Kuru muhteremin...Gurabanın oyu çok tatlı...

Gökçek, Ankaralının AŞTİ servislerini kaldıralı 10 yıl oldu..Ankaraya gelen-giden tüm konuklar ; ben dahil tüm  hemşehrilerim adeta işkence çekiyoruz...Cılız bir halk kitlesi kendisinden servis istediğinde,servis yoksa, taksiye,otobüse binin diyecek kadar akıllıdır.

Bu siyaset işkence oyunlarını anlamayanlara bir şey demiyorum artık..

Türkiye ve Ankara aydınları; yeni yetişen nesil,.bunları yutmuyor...

Artık YETER diyen, ezilen ve ezildiğinin bilincinde olan azınlıkların gür sesi, çoğunluktaki kısır döngücülere mesajını vermiştir...Güzel ülkem, sivil ya da asker olsun dikta heveslilerine kapılarını kapatacaktır.
...............
Gerçek aydın yazarlarımızı, yürekli ve  cesur yazılarınızdan dolayı kutluyorum.

Bildiğiniz gibi Fransız İhtilalini yaratan ve tüm dünyaya Rönesansın, Reformun güneşini sunanlar, J.J.Ruso,Mirabbo gibi aydın-yürekli yazarlar, aydınlar ve hatiplerdi.Tanzimat Döneminde,sürgün ve kıyımlara rağmen, ülkemize bu aydınlığı getirenler de yine Namık Kemal ve Ziya Paşa gibi cesur aydınlarımızdı...

Ülkemizdeki- 3 maymuncuk  medyacılar-,her ne kadar güneşi balçıkla sıvasalar da bilişim dünyasının yarattığı engellenemez  olan paylaşım siteleri halkın dayanışmasında önemli roller alıyorlar.Bunu idrakten yoksun olan GÖKÇEK gibi kısır döngücüler, BİZİMKİLER; SİZİNKİLERİ BİR KAŞIK SUDA BOĞAR gibi laflarla tahriklerini sürdürüyorlar...Bu halk direnişi artık zulme karşı başkaldırıdır....Hallac-ı Mansuru anlayamayan gerici zihniyyet bugünleri hazırlamıştır.

Adaletsizlik sürdürdükçe, halkın isyanı  artarak devam edecektir...

Kendilerine oy verenler arasında, 47 milyon açlık sınırı altında yaşayan sefil insanlardan da çok  var. Bugün uyanmazlarsa artık çok geç olacaktır...Üniversite mezunlarından 8 milyon işsiz genç iş kapısı beklemededir..Her doğan çocuk, geleceğine dair şüphelerle dünyaya gelmektedir. Herkese en az 3 çocuk yapmasını isteyen zihniyyet, bugün o  çocuklara gaz sıkarak felç olmalarına neden olmaktadırlar.

Siyaset meydanı, parsa toplama ve ailelerini ihya etme yeri değildir.

Bunu, bu milletin zeki ve akıllı kesimi yutmamaktadır...Yutmayacaktır da...

 
Toplam blog
: 1521
: 1639
Kayıt tarihi
: 23.06.07
 
 

İnsan yontmakla geçti ömr-ü baharı... Güzel ve canlı heykeller yaptı... Kimisinin içi çabuk boşal..