Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '15

 
Kategori
Futbol
 

Birileri Fenerbahçelilere söylesin. Galatasaray'ı yenince şampiyon olunmuyor!

Birileri Fenerbahçelilere söylesin. Galatasaray'ı yenince şampiyon olunmuyor!
 

Bir de sezon sonunu görmek lazım. Bakalım yine böyle sevinebilecek misiniz?


Bakıyorum da, geçtiğimiz pazardan beri Fenerbahçeliler zil zurna sarhoş... Neymiş. Galatasaray'ı yenmişler. Birileri onlara söylesin. Galatasaray'ı yenince şampiyon olunmuyor! Marifet, sezonu Galip bitirmek. Sadece Galatasaray'a galip gelmek bir işe yarasaydı, her sezonu şampiyon bitirirlerdi. Oysa şampiyonluklar eşit: 19-19... Öyleyse bu neyin babalanması?

Galatasaray, yenildiği halde lider... Galip Fenerbahçe, hala 1 puan geride ve üçüncü... Ama İsmail Kartal, sayıklamaya devam ediyor: " Türkiye'de en iyi futbolu oynayan Fenerbahçe'dir. Aksini iddia eden art niyetlidir." 

Oldu paşam, oldu. Sana iyi uykular! Valla ben, bugüne kadar, herhangi bir ligde, en iyi oynayanın 3. olduğuna hiç şahit olmadım. Ama insan Fenerbahçe'nin hocası olunca, 3.yken de kendini en iyi ilan edebilir. Matematiğin dili konuşurken nağme yapmak diye buna denir. Varsın o kendilerini en iyi ilan etsin. Gerçekler konuşarak değişmez. Eylem eksik olunca, söylemin bi değeri kalmaz.

Türkiye Kupası: Galatasaray: 15 Fenerbahçe; 6; Cumhurbaşkanlığı Kupası: Galatasaray: 13 Fenerbahçe 9; TSYD Kupası: Galatasaray 12 Fenerbahçe 12; Başbakanlık Kupası: Fenerbahçe: 8 Galatasaray: 5; Avrupa Kupalarında maç saysı: Galatasaray: 368 Fenerbahçe: 289; Avrupa'da Başarı: Galatasaray: 6 kez çeyrek final, 1 kez yarı filan, 1 UEFA, 1 Süper Kupa şampiyonluğu Fenerbahçe 1 kez çeyrek final, 1 kez yarı final...

Peki bu neyin tablosudur? Daha neyi tartışıyoruz beyler?

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de 4-0 galip geldiği sezonda da Galatasaray şampiyon olmuştu. Bir tek Galatasaray'ı yenmek, şampiyonluğa yetmez. Çünkü 17 takım daha var Türkiye Ligi'nde...

Ama fark etmez. Fenerbahçeliler sevinmeyi sürdürsün. Nasılsa sezon sonunda yine Galatasaray şampiyon olur. Fenerbahçeliler, bir yıl daha Galatasaray galibiyetiyle teselli eder kendilerini. Bence bir mahsuru yok. Yeter ki Galatasaray, sezonu şampiyon bitirsin.

Not 1: İstatistikler Vikipedi'den alınmıştır.

Not: 2: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..