Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '18

 
Kategori
Dünya
 

Birinci Dünya Savaşı Biteli 100 Yıl Olmuş... Niye Biz Farketmedik!!

Birinci Dünya Savaşı Biteli 100 Yıl Olmuş... Niye Biz Farketmedik!!
 

Birinci Dünya Savaşının sona ermesinin yüzüncü yılı münasebetiyle Dünya liderleri Fransa'da buluştu... Savaşın sona ermesi, Paristeki "Zafer Takı"na toplu yürüyüşle kutlandı!

Şimdi şu acı gerçeği sorgulamalı değil miyiz?

Gerek, milyonlarca insanı öldüren, yüzlerce şehri yakıp yıkan Birinci Dünya Savaşı, gerekse ondan geriye kalanları "temizleyen" İkinci Dünya Savaşı kimin eseriydi ve sonuçları ne oldu?

Avrupa'da başlayan ve Avrupalı devletlerin birbirini kırdığı savaşların sonunda, fatura Osmanlı Devletine çıkarılmıştı...Kurtların sofrasına Osmanlı coğrafyası konmuştu!

Aslında, Pozitivist materyalist anlayışın birbirine düşürdüğü Avrupalı'lar, birbirlerini yemenin fazla bir getirisi olmayacağını anlayınca, birlikte Osmanlı'yı yeme planı kurdular ve uyguladılar.

Birinci Dünya Savaşı sonunda, Avrupadaki imparatorluklar yıkıldı ama bu yıkılma sadece şekilde oldu...Avrupa sonunda kendine yeni bir "imparatorluk" kurdu!

Olan Osmanlı'ya oldu...Osmanlı da yıkıldı ve imparatorluk coğrafyası, kurtlar sofrasında pay edildi...Neden?

Çünkü, Osmanlı, tüm İslam aleminin başıydı ve bu baş kopmadan, petrol dahil tüm zenginliklerin barındığı İslam coğrafyasını talan etmek mümkün değildi.

Avrupa'da imparatorluklar ismen yıkıldı ama yerine AB imparatorluğu kuruldu... ABD zaten yeni Roma olarak hükümferma olmuştu.

Papa'lık kurumu, bu yeni imparatorlukların dini lideriyliğini en etkin şekilde sürdürmeye devam etti.

Ama, Osmanlı ve onun tüm İslam ülkelerine hükmeden "Halifelik" kurumu ortadan kaldırıldı...

Böylece, gerek Birinci Dünya Savaşın sonrası, gerekse eksiğini tamamlayan İkinci Dünya Savaşı sonrası, savaş alanı İslam Coğrafyası oldu.

Adeta, Üçüncü Dünya Savaşı, hiç bir şeyden haberi olmayan Müslümanlar üzerine yıkıldı!

Bugün, Eski Sovyetler Birliği, yeni Rusya Devleti dahil olmak üzere, ABD, İsrail, Avrupa...Tüm emperyalist devletler terör ordularıyla nerdeler; İslam Coğrafyasında!

Üstelik, kendi teröristlerinin başına sarık sarıp kıçına bir şalvar takarak, bunları "İslam savaşçısı", IŞİD falan diye tüm dünyaya yutturdular!

Bugün, Müslüman ülkesinde yaşayan ve kendini "Müslüman" olarak tanımlayan bir çok Batı endeksli "aydın" bile buna inandırılmış durumda!..

Merhum Mehmet Akif'in  yüz yıl önce İstiklal Marşımız'da "Tek Dişi kalmış canavar" olarak ilan ettiği  Batı "medeniyeti", kalan tek dişiyle, Müslüman aydınını dişleyip kendine benzetmeyi becerdi!

Evet, Avrupalı'lar bugün kendi başlattıkları Birinci Dünya Savaşı'nın bitişini kutluyorlar!!!

Oysa, Müslüman dünyasında savaş hiç bitmedi!

İslamın tüm başkentleri saldırı altına alındı...Kendi askerini göndermeyen emperyal saldırganlar, devşirdikleri teröristleriyle saldırılarını sürdürmeye devam ediyor!

Bizim savaşımız devam ediyor!

Birinci Dünya Savaşında bizi yıktıkları yerden yeniden doğrulmak için Milli Mücadelemize devam ediyoruz!

Bu mücadeleyi kazandığımız gün bizim zaferimiz olacak!

Ve inşallah olacak!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..