Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '09

 
Kategori
Mizah
 

Birini seviyorsan en iyisi onu hiç serbest bırakma

Birini seviyorsan en iyisi onu hiç serbest bırakma
 

Çok bilinen bir laf vardır. Birini bırakmakla ilgili. Aslı şöyledir;
Eğer birini seviyorsan, O'nu serbest bırak, dönerse senindir, dönmezse zaten hiç senin olmamıştır.

Tamam da güzel kardeşim, atalarımız ne demişler? Atını sağlam kazığa bağlayacaksın, bu durumda en iyisi nedir? Gitmesine izin vermeyeceksin.

Karamsar biri bunun son kısmı için galiba, “beklediğin üzere dönmezse, o senin hiç olmamıştır." der.

Yorum: Bu durumda sende başının çaresine baksan iyi olur.

Polianna tipli iyimserler ne derler, “sen onu serbest bırak, üzülme, nasıl olsa bir gün dönecektir.”

Yorum: Giden gitmiştir, bu şekilde daha çok beklersin.

Şüpheci biri: Serbest bırak, dönerse “hangi köyde kurt öldü ce bu vatandaş geri döndü acaba. Bu işte bir iş olsa gerek, yoksa iki kişiyi mi idare ediyor?”der.

Gamsız ne der; “Aman sen bir süre bekle, dönmezse unut gitsin, birini bulmuştur. Sende bulursun. Elini sallasan ellisi değil mi?

Aldırmaz: dönerse bir daha serbest bırak, geri dönerse yine bırak, yine geri dönerse yine bırak. Bu dünyaya adam bir daha gelecek değil ya, hayatını yaşasın.

Özgürlük havarileri; O'nu serbest bırak. Unutma ki, tüm canlılar özgür olmalılar. Bülbülü altın kafese koymuşlar, yinede yerini beğenmemiş.

Matematikçi: Birini seviyorsan, serbest bırak, seviyorsa dönme ihtimali yüksektir. Sevmiyorsa başa birini bulması olasılık dahilindedir.

Modern yaşayan günümüz insanı; Eğer birini seviyorsan, O'nu kesinlikle serbest bırakma, iti var, kopuğu var, başına her şey gelebilir.

Psikolog; O'nu serbest bırak, dönerse o da seni seviyor demektir, dönmezse eline kına yak. Adam sevmiyor bu belli ve Bıraktın onu, baktın adam gitmiyor, bu durumda dikkat et, adamın psikolojik sorunları olabilir.

Super egosu artmış biri: Serbest bırak. "Niye?" diye sorarsa, "Bu durum seni hiç ilgilendirmez” de. O anlamaz zaten ama sen yine de. Bir şey kaybetmezsin. Hem giderse senden iyisini mi bulacak, üç kuruşluk dünyada.


 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..