- Kategori
- Haber
Birleşme tamam..
Ülkenin geleceği için kaygı duyan milyonların beklentileri doğrultusunda, CHP ve DSP nin birleşme kararı almaları yüreklerde umut ateşini yeniden yaktı. Artık farklılıkları değil ortak değerleri yüceltmek için çaba harcamak her vatanseverin görevidir.
Onca eleştiriye muhatap olmuş Baykal, kuşku ile bakılan birleşme atağının samimi bir talep olduğunu bu gün ispat etti. Sezer olağandışı bir özveri ile hala aday olmayacağını beyan ederek birleşme ile ilgili son sözü söyledi.
Kamuoyuna yansıyan bilgilere göre CHP'nin ben büyüğüm inadından taviz vermesi birleşmeye giden yolu karşıylıklı özveri ile açtı.
Rahmetli Ecevit'in son günlerinde öne çıkardığı sol birliktelik hayata geçecek. Umarım seçim başarısı getirerek ülkenin önünde duran sorunların çözümüne yönelik çabalar ön plana çıkar. Ecevit'e ve onun düşüncelerine gerekli , yeterli desteği, tek başına iktidarı sağlığında vermeyen çağdaş Türkiyenin aydınlık yüzü bu gün ortaya çıkan tablo ile borcunu ödeyecektir. Benimde bu sayfalardan eleştirdiğim Baykal samimi bir tavır ile tarihi bir görev ve sorumluluk göstermiştir. Kamuoyunda oluşan imajının tersine bir kucaklayıcı tavır sergileyerek; ülkenin geleceğinden endişe duyan yüreklere su serpmiştir.
Birleşme ile ilgili ayrıntılar ileride kamuoyuna yansıyacaktır. Ancak bu günden karşılıklı özveri ve güven ile yola çıkıldığı görülüyor. Bana göre yapılan birleşme bir taraftan DSP'nin demokratik yapısınıda ortaya koymuştur. Süreç içinde DSP il örgütlerinin görüşünü alarak sağlıklı bir tavır göstermiştir.
Ben bir yurttaş olarak bu sinerjinin ülkemize, her anlamda onurlu bir gelecek; umut ve yenilenme getirmesini bekliyorum.
Birleşmenin, ülkenin siyasi partiler yasasından tutun, tüm anti demokratik yasalarının değiştirilmesi için, partilerde egemen olan lider sultasını yıkmak için, ekonomik ve sosyal dengesizlikleri ortadan kaldırmak için aşılacak bir çok olumsuzluğun üstesinden gelme çabalarına dönüşmesini diliyorum.
14 Nisan ile ilgili yazdığım blog ve yorumlarda bir milat olduğunun altını çizmiştim. Türkiye kabuğunu kırıyor. Daha çağdaş ve demokrasinin egemen olduğu bir iklim yeşermesi için temellerin atıldığını görüyor ve geleceğe daha bir umut ile bakıyorum.
Artık sandığa gideceğim.