- Kategori
- Futbol
Bitmeden bitmez
Geçen haftati puan kaybı ile lider ile arasında 7 puan fark olşunca perşembe günü oynanacak Benfica maçını düşünen Aykut Kocaman Gökhan, Yobo, Egemen, Meireless, Sow ve Kuyt gibi aslarını oynatmayarak camianın UEFA kupası beklentisine karşılık verdi. Ancak Feenrbahçe'nin yedeklerinen özellikle Orhan Şam ve Krasiç ısrarla biz bu takımın oyuncusu değil demeye devam ediyorlar. Serdar Kesimal de benden bir şey olmaz bana bel bağlamayın der gibi oynuyor. Maça yine 1-0 yenik başlayan Fenerbahçe bu sefer Bekir'in hatası ile geriye düşünce Gençlerbirliği maçında olduğu gibi oyunu rakip sahaya yıkmasına rağmen Krasiç'in çok koşmasına rağmen etkisiz oyunu yüzünden istediği golü bulamadı. Stoch uzun bir aradan sonra oynamasına rağmen medyanın abarttığı kadar hocasına tavırlı olmadığını gördük. İlk yarıda Fenerbahçe'nin en iyi 3 futbolcusundan biriydi.
Aykut Kocaman ilk yarıda gol gelmeyince bu sefer devre arasında sahanın en kötü 2 ismi çıkararak Sow ve Kuyt'ı oyuna alarak istediği golü 57. dakikada Kuyt ile buldu. Kayserisporun her ne kadar UEFA kupasına gitme umudu az da olsa futbolcularda normal olmayan bir asabiyet ve sertlik vardı. Puan tablosunu bilmesek Kayserisporun küme düşme hattında olduğunu düşünebilirdik. Maçın hakemi Kuddusi Müftüoğlu'nun her zaman ki gibi istikrarsız kararları ve sertliğe prim tanıyan anlayışı kayserisporlu futbolculara da cesaret verdi Fenerbahçe son değişiklik hakkını Canerden yana kullanarak az da olsa şampiyonluk umudunu son 3 haftaya taşıma amacında olduğunu gösterdi. Caner'in oyuna girmesiyle oyuna hem hareketlilik hemde gerilim geldi. Fenerbahçe aradığı golü bitime 2 dakika kala Bobo'nun elle oynmasıyla kazandığı penaltı ile buldu. 72 saat önce penaltıyı direğe nişanlayan Baroni bu sefer kaleyi bularak ne kadar soğukkanlı bir Brezilyalı olduğunu gösterdi. Her ne kadar bu soğukkanlılığı çoğu zaman başımıza iş açsa da bu sefer problem olmadı.
Fenerbahçeye kalan haftalarda ve Benfica maçında bşarılar ve galibiyet serisisnin devamını diliyorum. Bunu dilerken yedek kadro ile bile istediği zaman oyuna ağırlığını koyabilen bu futbolculara güvenimizin de boşuna olmadığını bugün bir kez daha gösterdiği için Aykut Kocaman'a kariyerine bir UEFA kupası finali hatta kupası eklemesinide temenni ediyorum.