Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Biz neyi fazla büyütmeyelim?

Biz neyi fazla büyütmeyelim?
 

alıntı


BİZ NEYİ  FAZLA BÜYÜTMEYELİM (abartmayalım) ANLAYAMIYORUZ ARTIK!!!

ANADOLU denilen coğrafyada “gönül” sözcüğünü sekiz farklı şekilde telaffuz edebilen tek kişiydi...

Hiç kimse “gönül” sözcüğünü onun kadar farklı, onun kadar kalpten, onun kadar tumturaklı, onun kadar dokunaklı bir şekilde telaffuz edemezdi. Öldü ve “gönül” sözcüğü hem öksüz hem yetim kaldı.

Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı, yorumcu, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, 74 yaşında İzmir'de hayata veda etti. Usta sanatçının ölümüyle tüm hayranları, yakınları, sanat dünyası, ve memleketi Kırşehir halkı yasa boğuldu.

Kırşehir halkı tarafından gönüllü olarak yemekler dağıtıldı. Ahi Evran Camii avlusu kalabalığı almadı, halk cami dışına taştı. Ayrıca Kırşehir’deki okullar öğrencilerin cenaze törenine katılmasına izin verdi.

Büyük Usta’nın cenazesinde onun ölümünün dışında gönüllerimizi yaralayan şey; tabutun üzerindeki örtünün kıvrılarak altından çıkan KIRŞEHİR BELEDİYESİ yazısı idi.

Tüm cenazelerde o örtüler tabutu tamamen sarar. Tahta kısmı hiç görünmez. Kırşehir'deki diğer cenazelerde de tabut hep böyle örtülüyorsa sorun yok demektir. Tabii ki “Kırşehir Belediyesi” yazısının dışında.

Kültür Bakanımız  FAZLA BÜYÜTMEYİN demiş. Bandoya müdahele edebiliniyorsa buna da müdahale edilebilir ve o yazı oradan kaldırılırdı.

Hiç mi hiç yakışmadı!!! Tıpkı daha önce şehitlerin cenazeleri taşınırken trt de verilen haberde geçen alt yazıda olduğu gibi.( tüyleri ürpertiyordu)  Şimdi de aynı şey ve binlerce kişinin önünde.

Yazıklar olsun; hem bunu revâ görenlere hem de tepkisiz kalanlara yazıklar olsun!!!..

 
Toplam blog
: 467
: 145
Kayıt tarihi
: 16.05.11
 
 

Güzel Sanatlara tutkulu, Türk sanat müziği hayranı,  deniz ve İstanbul âşığı şiiryazar bir fâni....