Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '14

 
Kategori
Siyaset
 

Biz yazalım, okurlar elbet !

Biz yazalım, okurlar elbet !
 

ERTUĞRUL DURSUN ÖNKUZU


Gün görmeyen yiğitler. Gelecek için gençliğe, bir umut verdiler. Onlar ki yusuf yüzlüler.. Evet yanlış tahmin etmediniz, onlar ÜLKÜCÜLER ! 
          
Pek anlayan olmadı onları.. Onları anlamak için, önce aşkı anlamak lazımdı belki. Onları bilmek için önce, karşılıksız sevgiyi öğrenmek, onlara katılmak için en önce Hakk'a koşmak gerekti. 
          
Pek anlatan da olmadı o yiğitleri. Çünkü onları anlatabilek için yürekli olmak, onlardan olabilmek için şerefli kalmak gerekti. Zordu ülkücüleri anlatmak ve bir o kadar zordu anlattığında sesini on binlere duyurmak. 
         
Mücadeleleri bilinmedi çok fazla. Milyonlara ulaşan bir film çekilmedi anıları hürmetine. Sesimiz olan sanatçı ağabeylerimizin türkülerinde kaldı hikayeleri. Mustafa Yıldızdoğan ''Ön Kuzu'' dedi, Ahmet Şafak ''Yalnız Kurt'', Osman Öztunç ''Mehmedim'' diye seslendi. Atilla Yılmaz ''Uyan'', Ali Kınık ''Koca Reis'' diye haykırdı. Daha nice ozanlarımız destan yazdı, destanlaşan türküleri dinleyerek anlamaya çalıştı mücadelelerini gelecek nesiller. 
 
Hor görülen, mücadele ettikleri milletten destek göremeyen küskünleri gördü bugünün yiğitleri. Serzenişler duydu, işkenceler dinledi. O şanlı mücadele anlatılırken, kulak kesildi dinledi, duyabildiğince dinledi, sıkılmadan dinledi, sadece kulağıyla değil, tüm yüreğiyle dinledi. 
        
Ne bir gün ana haber bültenlerinde gördü ülkücü ağabeylerinin şehadet yıl dönümünü, ne bir gazete manşetinde. Hep dinledi, küçük odalarda anlatan bir ağabeyin dilinden, ufak çaplı konferansların, yüreklerde büyük etki bırakan mükemmel etkisi ile büyülendi. O dönemleri anlatan dizilerde, sinema filmlerinde göremedi duyduklarını. Afilli kitaplarda, bire bin katarak anlatılan o dönemlerin içinde bulamadı ağabeylerinin mücadelelerini. Ama hep bildi, haklı olan davasında, hakkı söyledi. Dilinin döndüğünce anlattı, tüm inanmışlığı ile durmadan o haksız medyaya karşı koydu. 
 
Anlayamadılar aşkı bilmeyenler, vatan aşkını o yiğitlerin. Bilemediler onların davasını, daha Allah'ı bilemeyenler. Ülkücü Allah dedi, bir tek O'na güvendi. Yaptığı her işte sadece Allah rızasını gözetti. Bilmesinler, Allah biliyor, görmesinler, nasıl olsa Allah görüyor. Anlatmasınlar, göstermesinler, yazmasınlar, anmasınlar.. Ertuğrul Dursun ÖNKUZU kimdir, inanın, dün olduğu gibi bugünde ülkücü gençlik çok iyi biliyor. Dün olduğu gibi, bugünde aynı hasretle, aynı özlemle, aynı gururla anıyor..
 
Yazmasınlar gazeteler, vermesinler televizyonlar, anmasınlar kalemini ve şerefini satanlar. Emin olun, yazmazlar, anmazlar, dile getirmezler ama bizi bizden çok takip ederler. Biz yazalım unutmadığımızı, bakarsınız okurken bir şeyler kaparlar belki...
 
Ertuğrul Dursun ÖNKUZU'yu ölüm yıl dönümünde dualarla anıyoruz. Aziz hatırasını her geçen gün daha fazla hatırlıyor, mücadelesine daha çok sarılıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.
 
Toplam blog
: 12
: 653
Kayıt tarihi
: 14.10.14
 
 

Mustafa DUYAR, "SON MEKTUP" kitabı'nın yazarı olmasının yanı sıra Tıp Fakültesi öğrencisidir. Şii..