Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '14

 
Kategori
Siyaset
 

Bizim Arapseverler

Bizim Arapseverler
 

Arap iç savaşlarında, İsrail her Gazze'ye saldırdığında vb. Orta Doğu olaylarında ortaya çıkıp, Fatih Cami'de bir cuma namazı sonrası protestoya başlayan bu kitle protesto sonunda İsrail mallarını protesto etmeye çalışıyorlar. Protesto esnasında İsrail mallarını yakıyorlar, döküyorlar... Bu tutumu nasıl değerlendirirsiniz, sizce doğru mu bilemem ama bahsi geçen malların burada üretilmesi, bu fabrikalarda çalışan bizim insanımızın evine ekmek götürmesi, İsrail'in bu bahsi geçen protestolardan hiç bir şekilde etkilenmemesi bana mantıksız geliyor. Tutum olarak doğru olabilir. Yani, halkın tarafını gösterebilir.
 
Ama...
 
Halkın yapacağı protesto tamamen anlamsız çünkü eğer devlet belli ambargo, protesto uygulamazsa yukarıda da demek istediğim gibi olan bizim ekonomiye olur. Sen kendi bacağına sıkıyorsun da haberin yok a Arapsever !
 
Kolaları alıp sokakta dökerek eylem yapmanın kime ne faydası oldu ya da her Gazze'ye saldırdığında İsrail başkonsolosluğuna yürümenin...
 
Ya da neden bütün bunlar normal zamanda aklınıza gelmiyor, o malları günlük kullanıyorsunuz da neden İsrail her saldırdığında aklınıza esiyor bütün bunlar ?
 
Umarım İsrail'in Türkiye'de Türkler tarafından üretilen malları sizler tarafından zarar görünce İsrail ekonomisine pek bir zararının olmadığını biliyorsunuzdur.
 
İşin hicivsel örneği ise...
 
Bir valimiz kola içmeyerek İsrail'i protesto ediyor ama kola yerine içtiği içecekte aynı şirketin malı.
 
Bu kafa nasıl kafadır ?
 
Anlayamayız valla !
 
***
 
Tabi birde bu Arapsevelerde, Adolf Hitler sempatisi mevcut. Hani ''Bir gün öldürmediğim her Yahudi için bana küfür edeceksiniz'' diye bizim topraklarda bayağı meşhur olan bir sözü vardır. Sürekli sosyal mecrada onu paylaşıyorlar.
 
Nedir bu sizdeki Adolf Hitler sevgisi ?
 
Kan mı çekiyor ?
 
***
 
Öte yandan, bu bizim sözde Hümanist olan Arapsever vatandaşlarımız nedense Kuzey Irak'ta zulüm gören Türkmenlere, Doğu Türkistan'da Çinliler tarafından baskı ve zulüm gören Türklere hiç ses çıkarmıyorlar.
 
Doğu Türkistan'da bu Ramazan ayında oruç tutmak yasaktı, camiye giden Müslümanları ise tek tek avlıyorlar. Madem mevzubahis din ise neden siz bu insanlara ses çıkarmıyorsunuz ?
 
Oradaki insanlarda Müslüman.
 
Araplardan ne farkı var ?
 
Ben bir cuma namazı çıkışı buralar için protesto yapıldığını görmedim, duymadım.
 
Siz gördünüz mü ?
 
Çin mallarını neden protesto etmiyorsunuz mesela ?
 
***
 
Özetle sevgili kardeşim,
 
Samimi olacaksan herkese ses çıkaracaksın
 
Öbür türlü seninki sadece timsah gözyaşından ibarettir.
 
Toplam blog
: 117
: 379
Kayıt tarihi
: 01.09.12
 
 

Öğrenci, sanatsever, sporsever, Mustafa Kemal Atatürk... ..