Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '08

 
Kategori
Müzik
 

Boney M

Boney  M
 

Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie William, ve Bobby Farrell


Alman Plak Prodüktör Frank Farian’ın yaratmış olduğu Pop-Disco grubudur. Liz Mitchell, Marcia Barrett, Maizie William, ve Bobby Farrell’dan oluşan grup 1976’dan, 80’lerin ortasına kadar tüm dünyada çoksevilen ve dinlenin albümler yapmıştır. Pek de başarılı olmayan aynı zaman da şarkıcı da olan Prodüktör Frank Fariankendi şirketinin material seçimlerinden memnun değildi. Farian, 1974 yılında tamamen stüdyoda yaratmış olduğu, derin erkek solist sesini andıran “Baby do you wanna bump” adlı bir single kaydıyaptı. Single Hollanda ve Belçika’da çok beğenildi ve grubun disko vetelevizyonlarda halk tarafından görülmek istenmesi üzerine grup kuruldu. Grup, Farian’ın seyretmiş olduğu Avustralya yapımı dedektif şovunun baş karekterininadı olan BONEY in sonuna M harfi koymasıile adını almıştır.

1980 yılında 5. albümü çıkaran Boney M, ertesi yıl erkek vokalBobby Farrel’in disiplinsiz davranışları yüzünden grupla ilişiği kesmiştir. Dahasonra erkek vokal olarak gruba katılan Reggie Tsiboe ile yapılan iki single vebir albüm istenilen başarıyı yakalayamamıştır. 1984 yılındaki Happy Song veKalimba de Luna adlı parçalarla Almanya 20 listesine girse de son zamanlarda gruba ilgisini kaybeden Farian, son stüdyoalbümü olan Eye Dance’ın başarısızlığı ile kuruluşun 10. yılında resmi olarakgrubu dağıtmıştır. Aslında ilk albüm kayıtlarında Maizie William’ın sesimüziğin formatına uygun olmadığı için kullanılmamıştı ve 1978 yılında Farianbunu “Bravo” müzik dergisine açıklamıştı ama o yıllarda bu çok daönemsenmiyordu.

Aynı uygulamayı 10 yıl sonra Milli Vanilli’de gerçekleştirmiş, fakat müzik dünyasında sahtekarlık yapmakla suçlanmıştı. 70’li yıllarda oluşan Disko müzik ve dansınınunutulmaz ismi olan Boney M’in sevilen albüm ve parçaları sırasıyla; 1976yapımı “Take the Heat off Me” den Daddy Cool, Sunny… 1977 yapımı “Love forSale” den Belfast, Still I’m Sad, Ma Baker, Rivers of Bayblon… 1978 yapımı“Nightflihgt to Venus”’den Brown Girl in the Ring, Painter Man, Rasputin, Mary’s Boy Child…1979 yapımı “Oceans of Fantasy” den Gotta Go Home, Bahama Mamasayılabilir. Gurbun en sevdiğim parçalarından olan SUNNY’i arzu edenleraşağıdaki linkten kopyalayıp dinleyebilirler. Not: Erkek vokal BobbyFarrell’in orijinal dansları her zamanhoşuma gitmiştir. İyi seyirler… ……..http://www.dailymotion.com/relevance/search/boney%2Bm/video/x2gko4_boney-m-sunny-1976_family

 
Toplam blog
: 180
: 4439
Kayıt tarihi
: 01.08.08
 
 

Kısaca -Yaş Grubu Türkiye Triatlon Şampiyonu, Vegan Triatlet, Türkiye Triatlon Federasyonu Eski B..