Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Börek sepeti

Börek sepeti
 

Börek Sepeti Malzemeleri:

3 adet yufka

Tavuklu İç Malzeme İçin:

1 adet tavuk göğsü
1 adet küçük boy soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Köri
Tuz

Pastırmalı İç Malzeme İçin:

100 gram pastırma
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Sucuklu İç Malzeme İçin:

200 gram sucuk
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak İçin:

Sıvıyağ

Yoğurtlu Sos İçin:

3-4 çorba kaşığı yoğurt
4-5 dal dereotu
Tuz

 
Börek Sepeti Yapılışı:

    Yufkaların birini düz bir zemine yayın ve 3 parmak genişliğinde uzunlamasına şeritler halinde kesin.
    Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp, kenara alın.
    Tavuklu iç malzeme için tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın ve kıyılmış soğanla birlikte zeytinyağında hafif soteleyin.
    Köri ve tuz katıp, soğumaya bırakın.
    Pastırmalı iç malzeme için zar şeklinde doğradığınız pastırmayı tavada kısık ateşte hafif çevirin.
    Soğuduktan sonra içine rendelenmiş kaşar peyniri katın ve karıştırın.
    Sucuklu iç malzeme için sucuğu rendeleyip, içine rendelenmiş kaşar peyniri katın ve karıştırın.
    Uzun şeritler halinde kestiğiniz birinci yufkanın içine tavuklu iç malzemeden, ikinci yufkanın içine pastırmalı malzemeden, üçüncü yufkanın içine de sucuklu iç malzemeden koyup, muska şeklinde sarın.
    Muska börekleri kızdırılmış sıvıyağda kızartın.
    Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın.
    Yoğurtlu sos için yoğurt, kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın.
    Börekleri yoğurtlu sosla birlikte sıcak olarak servis yapın..

devamı için

http://enleziztarifler.com/

 

 
Toplam blog
: 31
: 768
Kayıt tarihi
: 27.11.13
 
 

Bursa-inegöl ilçesinde ikamet etmekteyim, Uludağ Üniversitesi Muhasebe Bölümü mezunuyum, yemek fi..