Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ağustos '12

 
Kategori
Hukuk
 

Boşanma Rehberi™ Tanıtım

Boşanma Rehberi™ Tanıtım
 

Hazırladığım BOŞANMA REHBERİ™’nin amacı her geçen gün sayısı gittikçe artan aile hukuku ve özellikle boşanma, nafaka, ayrılık, tazminat, aile içi şiddete ilişkin vb. davalarda taraflara ışık tutmaktır.

Büyük çabalarla kurulan evlilik müessesesi günü geldiğinde çatırdamaya başlayabilir ve artık evlilik her iki taraf açısından da sürdürülmesinde fayda olmayan bir hal alabilir. Baş gösteren şiddetli geçimsizlik evlilik birliğinin devamını imkânsız hale getirebilir. Yine tarafların tutum ve davranışları duygu ve düşünce birliğinin zayıflamasına, keza ortadan kalkmasına, sevgi ve saygının yerini hakaretin almasına sebebiyet verebilir. Unutulmaması gereken boşanmanın da hayatın olağan akışı içerisinde evlilik gibi yeri olduğudur. Ancak her iki tarafın da zorlu olan bu dönemle ilgili hukuksal sürecin nasıl işlediği, neler yapması gerektiği gibi konuları bilmemeleri daha da zorlanmalarına sebebiyet verebilmektedir.

Ayrıca her boşanma süreci tarafların anlaşmasıyla kolayca ve medeni bir şekilde ayrılmalarıyla sonuçlanmamakta; bazı durumlarda ise aile içi şiddet artarak eş diğer tarafa ekonomik, duygusal, fiziksel ve cinsel şiddet uygulayabilmektedir. BOŞANMA REHBERİ™, aile içi şiddete maruz kalan aile bireylerinin korunması amacıyla şiddet uygulayan aile bireyleri hakkında alınacak tedbirleri ve neler yapabileceğiniz hususlarında da bilgiler içermektedir.

BOŞANMA REHBERİ™’nin içinde konu anlatımlı videoların yanında bu videoları destekler şekilde hazırlanmış örnek dilekçeleri de bulunmaktadır.

(içerik: özel boşanma nedenleri, genel boşanma nedenleri, ayrılık, maddi-manevi tazminat, boşanma, anlaşmalı boşanma, nafaka, boşanmanın maddi sonuçları, boşanma, evlenmenin iptali ve ayrılık davalarında tenfiz, koruma kararı, ailenin korunmasına dair kanun, soru & cevaplar, 150 adet konu anlatımlı video, örnek dilekçeler).

BOŞANMA REHBERİ™’nde konular olabildiğince anlaşılır şekilde açıklanmaya çalışılmıştır. Amaç eserden yararlanan kişinin boşanma ve hukuksal prosedürler hakkında genel bilgi edinmesini sağlamaktır.

Hazırladığım bu eserin size yardımcı ve aydınlatıcı olması dileğiyle.

BOŞANMA REHBERİ™: ISBN 978-605-62368-0-8

Örnek videolar ve içerik: 

- http://www.gokhanarican.av.tr/br.html

- http://tr-tr.facebook.com/BosanmaRehberi

http://www.seckin.com.tr/kitap/n/443...an-arican.html

http://www.adaletyayinevi.com/yyntum...anma%20rehberi

http://www.vedatkitapcilik.com/vedat...%F6khan+ARICAN

http://www.kitapagaci.com/detay.asp?u=124812


ÖDEMELİ İSTEME ve GENEL DAĞITIM
YETKİN BASIM YAYIM VE DAĞITIM ANONİM ŞİRKETİ
Strasburg Caddesi No: 31/A, 06430, Sıhhiye/ANKARA
Tel: 0 312 231 42 34 (35) - 0 312 232 03 43, Faks: 0 312 229 87 85
Web: www.yetkin.com.tr   e-posta: yetkin@yetkin.com.tr

 

Not: BOŞANMA REHBERİ™’nde bulunan hiçbir ifade, ibare, materyal, bilgi ve sair içerik, hukuki tavsiye niteliği taşımamakta olup, hiçbir şekilde yazılımı kullanan kişiler ile eser sahibi Av. Gökhan ARICAN arasında avukat-müvekkil ilişkisi tesis ettiği veya bu amacı taşıdığı şeklinde yorumlanamaz.

 
Toplam blog
: 34
: 5252
Kayıt tarihi
: 29.05.12
 
 

Av. Gökhan ARICAN, 1977 yılında Mersin'de doğdu. Polis Koleji'ndeki eğitiminin ardından 1998 yılı..