Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '12

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Boşanmak istemiyorum, evliliğimi nasıl kurtarabilirim?

Boşanmak istemiyorum, evliliğimi nasıl kurtarabilirim?
 

Boşanmak Son Çare Olmalıdır


Ne yazık ki günümüzde boşanma ile biten evliliklerin oranı hiç de azımsanamayacak kadar yüksektir. Birçok çift de çeşitli sebeplerden boşanma yoluna gitmeseler dahi mutsuzluğa boyun edip evliliklerini sürdürmekte ve bir anlamda hayatlarından vazgeçmektedir. Siz de boşanma aşamasındaysanız ancak her şeyden vazgeçip boşanmayı kabul etmek yerine evliliğinizi kurtarma yolunu seçecekseniz size yardımcı olabilecek birkaç ipucu vermek istiyorum

Evliliğinizde yolunda gitmeyen şeylerin sebeplerini bulmak

Bazen sorunları açık yüreklilik ile masaya yatırmak ve konuşmak acı verici olabilir. Eşlerden biri ya da her ikisi de çok incinmiş ve kırılmış, sorunlardan bahsetmek dahi istemiyor olabilir. Ya da, konuşmanın hiçbir faydası olmayacağını düşündüklerinden her şeyden vazgeçip hiç uğraş vermeden boşanma yolunu seçmek daha kolay gelebilir. Ama eğer evliliğinize bir şans daha vermek istiyorsanız duyacaklarınızı göze alıp her şeyi enine boyuna konuşmalısınız. Samimiyetle evliliğinizdeki sorunların neden kaynaklandığını düşündüğünüzü ortaya koymalı eşinizden de aynısını istemelisiniz.

Tespit ettiğiniz sorunları çözmek

Eşinizle her şey açık açık konuştuktan ve evliliğinizdeki sorunların kaynaklarını bir bir tespit ettikten sonra yapmanız gereken ilk şey bu sorunları nasıl ortadan kaldırabileceğinize odaklanmaktır. Bazen sorunları çözebilmek için fedakarlık yapmanız gerekebilir, eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız evliliğinizi gerçekten kurtarmak isteyip istemediğinize karar vermeli ve buna göre hareket etmelisiniz. Eğer sorunları nasıl çözebileceğiniz hakkında hiçbir fikriniz yoksa ya da tek başınıza çözemiyorsanız bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz.

Evlenme nedenlerinizi düşünmek

Evliliğinizde sorunlar yaşıyorsanız ilk etapta eşiniz ile neden evlenmeye karar verdiğinizi hatırlamak size yardımcı olabilir. Aynı şekilde bir zamanlar sorunlar yaşadığınızda nasıl çözdüğünüzü de hatırlarsanız bu da sorunlara nasıl yaklaşmanız gerektiği konusunda size ipucu verecektir. Unutmayın, bir zamanlar evlenmeye karar verecek kadar birbirine inanan ve sorunların üstesinden kolayca gelebilecek kadar güçlü bir çifttiniz.

Beyaz bir sayfa açmaya kararlı olmak

Diyelim ki sorunların kaynağını tespit ettiniz ve nasıl ortadan kaldırabileceğinize dair de fikriniz oluştu. Bundan sonrasında hem eşiniz hem de siz geçmişte yaşadıklarınızı unutup birbirinizi affetmeye ve yepyeni bir sayfa açmaya kararlı olmalısınız. Geçmişte yaşadığını nahoş zamanlar yerine birlikte geçirdiğiniz güzel ve mutlu günleri anımsamaya ve anımsatmaya odaklanın. Geçmişin sayfalarını tekrar tekrar açıp okumanın size de eşinize de faydası olmayacağı gibi evliliğinizi kurtarmanızı imkansızlaştıracaktır.

Hayatınızın geri kalanını geçirmeyi seçtiğiniz eşiniz ile yapmış olduğunuz evliliği bitirmeden önce bir şans daha vermeli ve boşanmayı son çare olarak görmelisiniz. Evlilik kutsal bir müessesedir, iki insanın hayatlarını birleştirmesi ve hayat yolunda omuz omuza yürümesi hem çok kolay hem de bir o kadar zordur. Her evlilikte bir takım sorunlar yaşanır. Siz de eğer gerçekten isterseniz evliliğinizi kurtarabilirsiniz.

Kaynak :  (http://goo.gl/gCOHG

 

 
Toplam blog
: 32
: 27118
Kayıt tarihi
: 02.12.11
 
 

“Le Bruyere, bir yerlerde, ‘yalnız olmamak gibi büyük bir mutsuzluk!’ der. Kendi kendilerine katl..