​ BOŞANMAYI DÜŞÜNENLER / İlişkiler / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ocak '15

 
Kategori
İlişkiler
 

BOŞANMAYI DÜŞÜNENLER

Yıllardır yaptığım çalışmalarda boşanmaların, asıl çocukları vurduğunu hem de okyanustaki en çılgın dalgalar kadar sert vurduğunu ama hiçbir şey yapamadıklarını gördüm.

Bir kış günü adliyeden çıktığımda, adliyenin önünde bir annenin kızıyla konuşurken yaşadığı çaresizliği hiç unutamadım.

Küçük kızın üzerinde mavi bir kabanı, başında kırmızı beresi, ellerinde minik eldivenleri vardı. Belki de soğuktan çok umutsuzluktan tir tir titriyordu.

Beş yaşlarındaki küçük kız, hem ağlıyor hem de  “Anneciğim babam gitmesin,” diye yalvarıyordu.

Annesinin hiç bir çabası onu teselli etmeye yetmiyordu.

Bu nedenle çocuğunuz varsa boşanma kararınızı bir daha gözden geçirin. Ancak artık evliliğinizin yürümeyeceğine kanaat getirirseniz, hiç olmazsa velayet konusunda eşinizle bir anlaşma yolu bulun.

Bırakın çocuğunuzu babasıyla veya annesiyle görüşmesini engellemeyi onları görüştürmek için büyük çaba gösterin. Çünkü velayet asıl çocukların hakkıdır.

Çocuklarınızı anne ve baba sevgisinden mahrum etmeyin.

Bunlara dikkat etmezseniz onlara en büyük zararı verirsiniz. Sonra, ana- baba sevgisinin yerini para, araba, kredi kartıyla dolduramazsınız.

Değerli okurlarım çocukların gözlerindeki hüznü, yalnızlığı ve  “Anne artık babam gelmeyecek mi?” derken yüzlerindeki çaresizliği hep üzüntüyle hatırlarım. Çünkü çocuklar bir gün size “Neden?” diye sorarlarsa yanıt vermeniz çok kolay olmayacaktır.

***

Her şeyin istediğiniz gibi olması dileğimle…

Cengiz Hortoğlu

hortogludorduncubakis@gmail.com

http://twitter.com/cengizhortoglu

 

 

 

 
Toplam blog
: 924
: 4123
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

CENGİZ HORTOĞLU Cengiz Hortoğlu Gaziantep'te doğdu. İstanbul Hukuk Fakültesini bitirdi. Serbest a..