Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '12

 
Kategori
TV Programları
 

Böyle Bitmesin dizisinin öğretisi : Her evlilik ikinci bir şansı hak eder

Böyle Bitmesin dizisinin öğretisi : Her evlilik ikinci bir şansı hak eder
 

Her evlilik ikinci bir şansı hak eder!


Bazan ne kadar basite indirgiyoruz evlilik müessesesini. Oysa gerçekten öyle mi? Her şey bir anda mı olup bitiyor ya da gerçekten yıllarca süren birliktelikten sonra evlilik ile noktalanan birliktelikler aynı şekilde devam edebilyor mu? Bir çift düşünün herşey güllük gülistanlık başlıyor aileler tanışıyor en son aşama olan evliliğe geliyor sıra. Bir şekilde kavgalı gürültülü ya da neşeli bir şekilde düğün merasimi de yapılıyor. Aradan bir kaç zaman geçiyor; hafiften karşılıklı serzenişler başlıyor: " Eskiden sen böyle değildin ! " demeler, "Sen bana hep şiirler yazardın,güller, çiçekler alırdın! " demeler vs. vs. Sonra bir türlü karşılıklı konuşmayı beceremeyen çiftlerimiz o büyük aşklarını unutup didişmeye başlarlar "sen şöyleydin,senin yüzünden oldu,öyle yapmasaydın böyle olmazdı" demeler birbirini takip eder.Sonra nasıl aldıklarını ileriki zamanlarda düşünseler kendilerinin de bulamayacağı ayrılık kararı. Halbuki bazan öylesine küçük şeylerdir ki ayrılık sebepleri çiftlerin kendileri bile akıl erdiremez bu sonuca nasıl geldiklerini ve taviz de vermek istemezler aldıkları karardan sebep ne kadar basit ve saçma olursa olsun.

TRT 1'de yaklaşık bir ay önce bir dizi başladı " Böyle Bitmesin ! " dizinin sloganı da" Her evlilik ikinci bir şansı hak eder! " Daha ilk bölümden beni bağladı kendine. Karakterlerin samimi davranışları, aralarında geçen diyaloglar elbette ki çok etkili bu bağlamda ama beni daha ziyade işlenilen konuları oldu kendilerine bağlanmamda. Ele aldıkları olayların özüne indiğimizde genelde çok basit sebeplerden ayrılma kararları alan evli çiftler var. Aile Bakanlığı'nda göreve başlayan komiser Nisa, Nazlı ve Yusuf ile bir ekip oluşturur. Üçü bitmek üzere olan evlilikleri kurtarmaya daha doğrusu kurtarmaktan ziyade nasıl yanlış bir karar aldıklarını o çiftlere göstermeye çalışırlar. Genel olarak oldukça hatta çok başarılı bir yapım.Bazan uç noktalardaki evlilikleri de kurtarmaya çalışıyorlarmış gibi görünseler de ekseriyetle alınan boşanma kararlarının incir çekirdeğini doldurmayacak türdeki kavgalar ve tartışmalar olduğunu vurgulamaya çalışıyorlar benim gördüğüm kadarıyla.

Her evlilik ikinci bir şansı hak eder! Her zaman böyle olmasa da evet aslında her evlilik ikinci bir şansı hak eder. Tabii karşınızdaki kişi psikopat, her akşam eşini döven, çocuklarına bakmamayı evini sürekli ihmal eden, sürekli 3. şahısların etkisi altında kalan tipler değilse.

Bence bu yılın en güzel tv dizilerinden biri " Böyle Bitmesin " izleyin mutlaka kendinizden bir parça bulacaksınız dizide. Ayrıca kimin eli kimin cebinde belli olmayan sözüm ona aile dizileriyle kıyaslanamaz bile.

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..