Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '21

 
Kategori
İlişkiler
 

Böyle İnsanlardan Uzak Durun

Huzur verecek insanlar lazım yaşam enerjimizi sömürecek insanlar değil. Varlığıyla ileriye ve yukarıya taşıyanlarla yol almalı, geriye ve dibe çekenlerle değil.
 
Böyle insanlardan uzak durmak gerekiyor. Vefasız, samimiyetsiz, sözünde durmayan, yalan konuşmaktan çekinmeyen. Menfaatini her şeyin önünde tutan. Size güven vermeyen, kendini her zaman haklı gören, her şeye bahane üreten, sonradan görme çıkarcı insanlardan. Beklentileri yüksek olanlar, hep bana neciler yüksekten bakanlar, yapmacık ve samimiyetsiz insanlardan, riyakar, yalancılar, yüze gülüp arkadan konuşanlar, mızmızlar, tembeller, yalakalar, dedikoduculardan. Toplumda kendisini üstün gören, her şeyde kendisini haklı çıkaran egoistlerden uzak durmak lazım.
 
Daima sizi eleştirip bir şeyi yapıp yapamayacağınız hakkında yorumda bulunanlar. Sinsi insanlardan, sizin iyiliğinizi düşünüyormuş gibi yapanlardan.
 
İyi niyeti istismar edip bindiği kayığa göre kürek çekenler en tehlikelisi. Ülkemizin dört bir yanı bu karakterlerle dolu. Cahillerden uzak duracaksın öyle ki, asla doğruyu öğrenmek istemiyorlar.
 
Hiçbir şeyden memnun olmayan negatif, kıskanç, sadist, iyi niyet sömürenler, Allah korkusu olmayanlar, sinsiler, hep kendini düşünenler, hep haklılar, doğruya göre değil de işine göre hareket edenler. Net olmayanlar, insanın duygu ve düşünceleri ile sürekli oynayanlar, yalancı, egoist, bencil, empati ve merhametten yoksun insanlardan uzak durun.
 
Fitne insandan uzak duracaksın. Herkesi birbirine düşürüp seyreder. Yalancı, münakaşacı, nankör, tatminsiz, egoist, yanar döner, saygısız, acımasız, kibirli, surat asan, kusur bulan. Bunlar yoruyor insanı uzak durmak, seviyeli bir şekilde görüşmek lazım.
 
İki yüzlülerden, içi başka dışı başka insandan korkacaksın bu devirde. Bir insan özünde neyse dışına da onu yansıtmalı karışık tavırlar sergilememeli.
 
Sürekli ilgi toplamak isteyen, işini başkalarına yaptırmak için kendilerini sürekli ezik, zavallı, muhtaç, acınası pozisyonuna sokanlar, manipülatörler, kıskanç ve kötü kalplilerden.
 
Bilmişlik taslayan bencillerden, iyi niyeti suiistimal edenlerden, güvensiz, karaktersiz, Allah'tan korkmayan, kuldan utanmayan, senin görüşlerine saygı duymayan, kendi doğrularını ön planda tutan insanlardan. Özellikle iki ayaklı şeytanlardan uzak durun.
 
Boş vaktinde aklına gelen, boş zamanını sizinle doldurmak isteyip başka zamanlarda sizi arayıp sormayan insanlardan.
 
Vefasız iki yüzlülerden, günün adamı olan samimiyetsiz insanlardan, paranın kölesi sonradan görmelerden, cimrilerden, bencillerden, doğruyu göremeyen kör insanlardan, yanlışı savunacak kadar cahil insanlardan uzak duracaksın.
 
Genel olarak insanlardan uzak durmak gerekiyor, bu mümkün olamıyor tabi. Ama gereksiz samimiyet kurmamakta gerekiyor.
 
Bazı insanlar işine geldiği gibi davranıyor, bende işime geldiği gibi uzak duruyorum.
 
Nasıl her türden hayvan ve bitki varsa her türden de insan var. Farklılık olmasaydı tüm insanlar iyi olsaydı her şey mükemmel olsaydı bir çok şey anlamsız olurdu. Yaşamda her şey zıtlıklardan oluşur. Doğanın dengesi yerinde, önemli olan şey o denge içerisinde zıtlıklar içerisinde dengesini ve yolunu bulabilmektir. Orta yol dengedir, huzurdur. Uçlarda yaşamak stres, üzüntü, hayal kırıklığıdır. Seçimlerimiz de, yaşamımız da bizim elimizde.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..