Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '15

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Boyun Düzleşmesi

Boyun Düzleşmesi
 

Boyun Düzleşmesi Nedir?


Boyun düzleşmesi, son zamanlarda birçok kişiye söylenen bir hastalık halini almıştır. Boyun düzleşmem varmış, baş ağrısı yapıyor, baş dönmeme sebep oluyormuş, elimdeki uyuşma boyun düzleşmesinden, hep bilgisayar başındayım ondan boynum düzleşmiş, boyun düzleşmesi nedir? Boynumuz zaten düz değil mi?...
 
Boyun düzleşmesi aslında bir hastalık değil, sonuçtur. Baş ağrısı, baş dönmeleri gibi semptomların nedeni değildir. Filmle saptanan bir durumdur. Biz normalde boynumuzun düz olduğunu düşünürüz. Aslında “C” şeklindedir ve düzleştiğinde “I” şeklini alır. Omurlarımız esnek ve haraketli olduğu için zorlanmalar zaman içinde kaymalara neden olur. 
 
Boyun Düzleşmesi Nedenleri Nelerdir?
Stres, uzun süreli bilgisayar başında kalma, masa başı işler vb. durumlar boyun düzleşmesi nedenleri olarak bilinir. Bu nedenler var olan şikâyetleri artırır ya da açığa çıkarır. Asıl neden değillerdir? 
Boyun düzleşmesi için kaslarda spazm olması gerekir. Boyun kaslarındaki spazmın nedenleri? 
1. Dişlerden gelen olumsuz uyarımlar. Çürük, eksik kanal tedavili dişler, diş eti problemleri, eksik dişler, kalmış kökler, yirmi yaş dişleri boyun ve sırt kaslarına sürekli olumsuz uyaran gönderebilir. 
2. Diş sıkma ve dişlerin dengesiz kapanması (uyumsuz protezler nedeniyle) kaslardaki dengeyi bozar.
3. Geçirilmiş boğaz enfeksiyonlarının olumsuz uyarımları (özellikle bademcikleri çok iltihaplanan ya da  ameliyatla alınmış olanlarda) 
Bu nedenler boyun kaslarındaki dengeyi bozarak düzleşmeye neden olur. Aynı nedenler kişide yatkınlık varsa baş ağrısı ve baş dönmesine, kolda uyuşmaya da neden olabilir. 
 
Boyun Düzleşmesi Tedavisi
Tedavide öncelikle asıl nedenler düzeltilmelidir. İlaç, antidepresan kullanma, fizik tedavi gibi uygulamalar geçici rahatlama sağlar.  Koruyucu, uzun vadeli çözümler üretmez.  
Gökmen Yaklaşımı ile yukarıdaki asıl nedenlerin boyun düzleşmesi bağlantıları bulunmuş, çözümler üretilmiştir. Boğaz enfeksiyonu gibi nedenler nöral terapi ile düzeltilebilir. Aynı zamanda uzun süredir spazm nedeniyle sağlıklı yapısını kaybetmiş, kulunç olmuş kasların düzelmesi sağlanır. 
Uzun vadeli çözüm için mutlaka dişler elden geçirilmelidir. Gerekli dolgu, kanal, diş eti, protez tedavileri yapıldıktan sonra  kapanış dengesi ayarlanmalıdır. Bu hastalarda gece plağı / splint uygulaması neredeyse hepsinde gerekli olmaktadır.
 
 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..