Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Bravo Bizlere

Son yıllarda izleyicilerin televizyon ekranlarında şehvet ve cinsellikle başta olmak üzere çeşitli programlar ile halkı etkilemek isteyen yapıtlarla dolu olduğu herkes tarafından gözlenmekte. Daha önceki yazı olan “İnsanların Suçu Ne” adlı yazımda ekranlarda ki değişime değinmiştim. 

Yaptıkları programlarla halk üzerinde ciddi anlamda hedeflerine ulaşan yapımcılar Türk milletini avlamaya devam ediyorlar. Özel bir televizyonda Muhteşem Yüzyıl adlı dizi daha bölüm yayınlanmadan günler öncesinden fragman yayınlanarak ilk etapta milletin tepkisini çekti. Dizinin fragmanında gösterilen Kanuni Sultan Süleyman’ın böyle biri olmadığı sürekli seferlerde söylenerek haberler yapıldı. Muhabirin fragmanla ilgili tüm sorduğu kişiler tarafından tepki gösterilerek RTÜK’e şikayet edeceklerini belirttiler. Buraya kadar bir sıkıntı yok. 

Muhteşem Yüzyıl adlı filmin 1. Bölüm yayınlandıktan sonra ki reytingin % 51 olması tepki veren olarak beni şaşırttı. Reyting sıralamasında ikinci sırada olan başka bir filmin % 16 da olması çok garipti. RTÜK’e filmden rahatsız olup şikayet edenlerin sayısı yaklaşık 80 bini buldu. Eminim ki filmi seyredenler şikayet edenlerin en az 50 bini bu filmi seyretmiştir. 

Çok gariptir artık şehvet ve cinsellik gün geçtikçe normal bir yaşam olarak aile içerisine girmekte. Filmin büyük kısmı Kanuni Sultan Süleyman’ın saray içerisinde ki harem ve odasında ki görüntüler oluşmakta. Bir Osmanlı Padişahın böyle görüntülerle gençlerin beyninde kötü izlenimler oluşmasında televizyon kanalı mı var yoksa böyle bir senaryoyu yazıp uygulamaya koyanlar mı? 

Tartışma programına filmin yayınlandığı kanalın müdürü canlı yayında telefon bağlantısıyla katılıyor. Programa katılan tarihçiye adeta hakaret ederek muhatabım sen değilsin diyerek filmi övmeye başlıyor ve böyle bir yapıtı yayınladıkları için çok mutlu olduğu belirtiyor. Bu dönemde Osmanlı Devletinin padişahı olan Kanuni Sultan Süleyman’ı iyi bir şekilde tanıttıkları söylüyor ve şöyle ekliyor; izleyen kişilerin harem görüntülerini değil diğer yerlerine baktıklarını belirtiyor. Nasıl böyle bir izlenime vardığının farkında değilim. 

Aslında senaristler ve arkasında ki kişiler hedef noktasına vardılar. Televizyonlarda bir yılda onlarca film yayına girip bir veya iki bölüm yayınlandıktan sonra reyting olmayınca başarısız kalarak yayından kaldırılıyor. Bu filmde öyle bir reklam yapıldı ki, bunda herkesin katkısı oldu. Dizi daha fragmanda birkaç görüntü ile milleti etkiledi ve olumsuz olarak tepki verdiyseler de izleme rekorları kırdıran yine bu kişiler oldu. 

Onlar hedefine ulaştılar, ya biz. Elimizde ne var sadece ilk anlamda tepki ya sonrası nerde? Maalesef ki üzülerek belirtmekteyim ki sadece konuşmayı iyi şekilde yapıyoruz asıl olması gereken uygulama konusunda zayıf düşüyoruz 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..