Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '14

 
Kategori
Söyleşi
 

Bu benim hikâyem, diyor…

Bu benim hikâyem, diyor…
 

27.03.2104

Her şeyin başı sağlık deriz. Bu ne kadar doğrudur, başımıza bir rahatsızlık gelince anlarız ki, sağlık ne büyük bir zenginlikmiş meğer. Öyle rahatsızlıklar vardır ki, yaşamınızda daha önce rahatlıkla yaptığınız şeyleri yapmaya engel olur. Zaman zaman umutsuzluğa kapılmanıza neden olur. Sonra yeniden bir güçle, yeniden bir inançla hayata tutunursunuz ve de sadece kendi yaşantınızı değil, başkalarına da ışık olabilmek adına yola çıkarsınız.

Bakın “Dünya Stoma İle Yaşam Derneği” kuruluşu ve bizzat bu rahatsızlığı yaşayan kurucu başkan Muharrem Sırdar’ın öyküsüne kulak verelim.
Muharrem bey sizin hikâyeniz nedir?

Uzun yıllar işletmecilik ve danışmanlık yaptığım hareketli, güzel yaşamımda bir gün karşılaştığım rahatsızlığımın barsak kanseri olduğunu öğrenmemle kısa bir sürede hayatım durulma noktasına geldi.

Bu sevimsiz görünen ama aslında tedavisi herkes için mümkün olan hastalığın tedavisi için başvurduğumuz Çapa Tıp Fakültesi'nde önce hangi aşamalardan geçeceğimle ilgili bilgiler aldım. Bu bilgiler doğrultusunda önce 1 aylık bir kemoterapi kürü gördüm. Yanında bir de  ışın tedavisi aldım. Bu aşamalar her ne kadar kanserli hücrelerin yok olmasını sağlamasa bile ilerlemesini engelleyerek ameliyatı kolay hale getirdi. 

Kolay bir süreç değil bu süreci nasıl atlattınız?

Tüm bu aşamalar ile zorlu süreçte de ailem en büyük destekçimdi. Kemoterapiden sonra geçirdiğim cerrahi müdahalelerin ardından stoma (barsağa takılan özel torba) ile yaşama devam etmeye başladım ve yaklaşık 7 senedir yaşantıma bu şekilde devam ediyorum.

Dernek kurma düşüncesi nasıl oluştu?

Baştan sona tüm bu 7 senelik süreçte, hastalığımla ilgili sürekli bilgi toplayıp neler yapılabilir şeklinde, konunun uzmanları ile fikir alışverişlerinde bulunup konferanslara katılmaya, hastaların hastalık evresinde ve öncesi-sonrasında neler yaptıklarını incelemeye başladım. Dağınık olarak bir sonuca gidilemeyeceği kanısı ile bu konunun içinde ve dışında olan uzman kişiler ve kuruluşlarla temasa geçip neler yapılması gerektiğini, hastalığın aşılması ve kabullenilmesindeki faktörleri, hayata daha sıkı sarılarak hastalığın aslında yenilemez olmaktan çıkarılmasının tedaviye daha çok yarar sağlayacağı düşünceleriyle "Dünya Stomayla Yaşam Derneği" çatısı altında toplanıp bu hayati konuyu gündeme getirdik.

Kimler derneğinize katılabilir?

Öncelik hasta ve hasta yakın ve takiben ileride hastalıkla karşı karşıya gelebilecek her kesin önceden bilgi sahibi olması sağlayacak bunu kamuoyu ile paylaşacak Tıp Uzmanı kişiler, Stoma terapi ünitesi hemşireleri, bölüm çalışanları, medya mensubu, sanat camiası

sektöre yakın çalışanlar, ilaç sektörü ve yardımcı ekipman sağlayıcıları, spor camiasının her biriminden kişiler Üniversitenin her dalından öğrenci ,öğretim üyeleri, turizm dalında çalışanlar rehabilitasyon alanlarında görev alanlar, hasta psikolojisine yardımcı olacak tüm eğitimli bireyler, tüm vatandaşlarımız örnek vermek istediğimizde internetin linkedin bölümünde Dünya Stoma ile Yaşam Derneği sayfamızı ziyaret ettiklerinde aramızda kimler olduğuna dair bilgi sahibi olabilirle ayrıca Facebook sayfamızda ziyaret ettiklerinde konu ile bilgilendirilmiş olurlar web sayfamız kendilerini yönlendirecektir.

Ne tür aktiviteleriniz olacak?

Projelerimizin daha çok rehabilite alanlarında öncelikli açık havada organik tarıma yönelik

çalışmalar, dinlenme yerleri, el sanatları, spor ağırlıklı, sanatın her dalı müzik resim benzeri çalışmaları bakanlık ve yerel yönetimlerle kısa zaman içerisinde yurdun belirli noktalarında hayata geçirmeyi amaçlıyoruz.

Başarılar diliyor ve sağlıklı günler diliyoruz. Son sözü olarak diyorlar ki; hasta hayatı kurtarılmak için her türlü çabaya değerdir.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..