- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bu böreğin adı ne olsun?

Adını sen koy
Tadı damağınızı şenlendirecek lütfen dikkat bağımlılık yapabilir. Obeziteye karşı dikkatli olun!
Malzemeler :
1 ) 8 adet milföy hamuru
2 ) 2 adet yufka
3 ) 2 büyük parça tavuk göğsü
4 ) 1 su bardağı süt
5 ) 1 şişe maden suyu ( soda )
6 ) 6 - 7 adet orta boy soğan
7 ) 1 çay bardağı sıvı yağ
8 ) 2 yumurta
Harcın hazırlanışı :
Tavuk göğüsleri küçük küçük doğranarak soğanlarla beraber tencerede bir güzel sotelenir ve soğumaya bırakılır.
Sosun hazırlanışı :
İki yumurta, bir şişe soda, bir su bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ bir kapta karıştırılır.
Böreğin hazırlanışı :
Isıya dayanıklı cam kap veya fırın tepsisi yağlanır. En alt kata dört kare parça milföy konulur. Milföylerin üzerine bir adet yufka kırıştırılıp, buruşturulup bırakılır. Hazırlanan iç harç her yeri kaplayacak şekilde üzerine yayılır. Harcın üzerine yine aynı şekilde bir yufka daha konulur. En üste de diğer dört parça milföy hamuru konulur. Böreğimizin üzerine hazırladığımız sıvı karışım her yeri ıslayacak şekilde bir güzel gezdirilir. Pişirmeden önce en az 4 - 5 saat dinlenmeye bırakılır. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında ağır ağır pişmesi sağlanır.
Afiyet olsun, afiyet olsun da bu böreğin adı ne olsun?
Sevgiyle...