Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '08

 
Kategori
Deneme
 

Bu çirkinlikler, bu duyarsızlık neden?

Bu çirkinlikler, bu duyarsızlık neden?
 

resim kaynağı:www.msxlabs.org




Kimse duymadıktan sonra, konuşmamızın ne önemi var?. Gören göz olmasaydı, duyan kulak olmasaydı, dokunacak el olmasaydı ne anlamı olurdu yaşamanın? Birinin ağzından çıkan sesi kulaklarımız duyuyorsa bir anlamı vardır. Ya da bir başkasının yaptığı hareketleri görebiliyorsak anlam veririz, tepki gösteririz.

Konuşmanın, duymanın, görmenin, dokunmanın, tatmanın olmadığı bir dünyada yaşasaydık ne tuhaf olurdu değil mi?


Birbirinden habersiz, yapayalnız koskoca bir kalabalık. Yapayalnız bir kalabalık! Ne acı değil mi? Duyu organları bize yaratılıştan itibaren verildiğine göre demek ki bizler insan olarak hatta canlılar olarak " birbirimizden haberdar olmamız" istenmiş. Yaradan bizleri birbirimize muhtaç yaratmış. Birimizin konuştuğunu diğerimiz duyduğu müddetçe iletişim kurarız, kendimizi ifade ederiz ve mutlu oluruz. Gözlerimizle birbirimizi görürüz, severiz, göremezsek özleriz. Evet birbirimizi uzun süre göremezsek özleriz. Gerçekten gözler olmasaydı özlemek gibi güzel duygular olur muydu hiç?

Bir dostumuzla " bir iki laf etmek" ne kadar mutlu eder bizi değil mi? Söyleyecek dil olmazsa, duyacak kulak olmazsa bir iki lafın sözü mü olur du hiç? Kimsenin kimseyi duymadığı bir dünyada kim kime derdini anlatabilirdi ki?

Peki ya dokunmak? Uzun süre görmediğimiz bir dostumuzu görünce heyecandan sarılmak, öpmek, koklamak! Ellerimiz olmasaydı nasıl dokunabilirdik sevdiğimize, dostumuza? Nasıl öpüp koklayabilirdik candan sevdiğimizi? Dünyanın en güzel cümlesi olan " Seni seviyorum!" u dil olmasaydı nasıl söylerdik? Dil olup da kulak olmasaydı neye yarardı bunu söylememiz?

Birbirimizden haberdar olmamız için verilmiş tüm duyu organları. Birbirimizi sevmemiz, duymamız, dokunmamız için verilmiş. Dünyada gördüğümüz güzellikleri sevdiğimizin kulağına fısıldamak için verilmiş. Paylaşılmayan güzellik zaten nasıl bir güzellik olurdu ki?

Evet! Duyu organlarımız olmasaydı birbirinden habersiz, birbirini duymayan, görmeyen, dokunmayan, sevdiğini paylaşmayan, sevdiğini ifade edemeyen yapayalnız bir kalabalıktan başka bir şey olmayacaktık.

Şimdi bu kadar duyu organımız var ne güzel! Ama birbirimizden ne kadar haberdarız? Ne kadar paylaşıyoruz güzellikleri ? Ne kadar anlıyoruz birbirimizin halinden ve ne kadar özlüyoruz birbirimizi?

Sevmek ve paylaşmak varken şu güzelim dünyada, nedir bu çirkinlikler, nedir bu duyarsızlık Allahaşkına?

 
Toplam blog
: 264
: 1128
Kayıt tarihi
: 30.04.07
 
 

1956 Sarıkamış Kars doğumluyum. 6 şiir kitabım ve 2 deneme kitabım var. son kitaplarımı B..