Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '16

 
Kategori
Güncel
 

Bu da "mandacı"nın selfiesi...

Bu da "mandacı"nın selfiesi...
 

internetten alınmıştır


Türk "aydını" Aslı Aydın Taşbaş'ın şu selfisi aslında Türkiye aydını'nın nasıl emperyalistlerce "istimlak" edildiğinin resmidir...

Müstemleke aydını işte budur... Kendisini istimlak eden sahibinin yanında böyle mutlu mesut resim verir... Onunla birlikte olmaktan büyük haz duyar.

Bu müstemleke sineması afişinin arkasından görünen ikincil rol sahibi de yine istimlak edilmiş bir gazeteci... Acaba kim, onu da siz bulun!... Yapımcının "Kadri"ni bilen biri olduğu kesin!

ABD Başkan yardımcı Joe Biden işte bu "şahsiyet"lerle görüştü... Bunlarla görüşerek, müstemleke aydınlarına moral verirken, Türkiye Devletine de dirsek göstermiş oldu.

Adına Güvenlik Konseyi denilen "Beşli Çete"nin reisi ABD, "Dünya Beşten Büyüktür" diyen Türkiye'yi içerden dışardan kuşatmak için, hiç bir ahlaki değere sığmayan atraksiyonlar peşinde...

Dahası, ABD şımarttığı için dünyanın "öte git", diyemediği İsrail'e "haddini bil=one minute" diyen Türkiye Cumhurbakanı Erdoğan'ı yıpratmak için "muhalif"lerin kalemine mürekkep damlattı Biden...

Şimdi Biden'ı bir yana bırakalım... Adam ülkesi ve soyu için çalışıyor olabilir... Elbette, materyalist kapitalist anlayış menfaatleri söz konusu olunca ahlaki değer tanımaz.

Danimarka gibi çok "medeni" bir Avrupa devletinin, ülkelerine gelen sığınmacıların don gömlek neleri varsa soyarak bunları açık artırmayla satacağını ve parasını bu garibanların bakım masrafı olarak mahsup edeceğini açıklaması, nasıl bir ahlakın ürünüdür??

Bunların hepsi aynı... Batı, bir kafa ve bir ruhtur... Bunun temelini menfaat, para ve güç tutkusu oluşturur, gerisi martavaldır.

İşte bizim Aslı Türk olduğunu sandığımız Aydınlarımızın hayran olduğu Batı budur... Bunlar bu Batı için "mandacılık" yapanların nesilleridir.

Türkiye'yi Amerikanın "mandası" yapamadılar ama kendileri Biden'ların "balası" oluverdiler.

Bazan bir kare resim, bir tarih kitabından daha fazla şey anlatabiliyor...

Bu selfie de böyle bir "resim" olmuş... İyi bakın!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..