Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '12

 
Kategori
Güncel
 

Bu da gelir geçer Müslüm Baba!..

Bu da gelir geçer Müslüm Baba!..
 

Acil şifalar...


Dr. Bingür SÖNMEZ; ‘ yoğun bakımda tedavisi süren ünlü sanatçı Müslüm GÜRSES’in durumunun iyiye gittiğini ancak her an sürpriz gelişmeler beklenebilir.’ diyerek açıklamıştır.

Müslüm Baba, sana acil şifalar diliyoruz...

“Anlatamadım…”

“Çare Sende Allah’ım!..”

Hangimiz sevmedik ki Müslüm Baba’yı?

‘O’ ‘arabesk müziğinde’ diğer bir ‘fenomendir.’

Çocukluk yıllarım olan ‘60’lı yıllarda Müslüm Baba ‘arabesk’ müziğinin temsilcilerinden bir sanatçı olarak ‘varoş kültürü’ ile özdeşleşmişti.

‘60’lı ‘70’li yıllarda hedef kitle olarak ‘eğitim’ ve ‘gelir’ düzeyi düşük Anadolu dan Metropol varoşlarına göç edenlerin ‘ikinci kuşak’ çocuklarının ‘gözde sanatçısı’ olmuştur.

Çocukluk yıllarımın İzmir’inde kitle ulaşım aracı olan ‘dolmuş’ta yolculuk sırasında Orhan Baba’dan, Müslüm Baba’dan ya da Ferdi Baba’dan mutlaka bir ‘arabesk’ parça çalardı. Bu ‘babaların’ arasına ancak Yıldız TEZCAN girebilirdi.

‘80’li, ‘90’lı yıllarla birlikte ‘ikinci kuşağın’ çocukları ise, Müslüm GÜRSES’in müziği ile ileri derecede ‘özdeşleşmiş,’ ‘yaşam tarzı’ haline gelmiştir.

Müslüm Baba, bu genç kuşak için ‘idol’ olmuş; ‘güvenilir’ ‘baba’ yerine geçmiştir.

Böylece, ‘Müslüm Baba Fan Kulüp’ sayıları gün geçtikçe artmaya başlamıştr.

‘Fan Kulüp üyeleri’ Müslüm Baba konserlerinde ‘Baba’ya’ olan ‘bağlılıklarını’ ve ‘güven’  duygularını vücutlarında açtıkları ‘jilet yarası’ sayısıyla kanıtlamak gelenek haline gelmiştir.

Müslüm Baba, ‘ses sanatçısı,’ ‘söz yazarı’ve ‘besteci’ olarak en ‘verimli’ ve ‘üretken’ dönemini ‘80’i yıllarda yaşamış/yaşatmıştır.

Müslüm Baba, süreç içinde müzik dünyasında kendi çizgisinde en geniş anlamda değişim göstermiştir. Nilüfer’in ‘Olmadı Yar’ ve Teoman’ın ‘Paramparça’ ve Tarkan’ın ‘ İkimizin Yerine’ adlı ‘pop’ ve ‘rock’ tarzındaki yapıtlarını da ‘repertuarına’ eklemiştir.

Hedef kitlenin ‘sosyal kalitesinin’ yükselmesiyle; en alt gelir ve eğitim grubundan – en üst eğitim ve gelir grubuna kadar ‘daha geniş’ bir ‘Pazar segmentine’ hitap ediyor.

Diğer bir ifadeyle; ‘dinleyici kitlesi’ dağdaki ‘koyun çobanı’ Salih’ten ‘sosyete gülü’ ‘Billur’a kadar uzuyor.

Bu nedenle, Müslüm Baba ‘hedef kitlesi’ birçok bilimsel araştırmaya konu olmuştur. Örneğin; Caner IŞIK ve Nuran EROL “Arabeskin Anlam Dünyası ve Müslüm Gürses”Adlı ‘Doktora’ tezini hazırlamışlardır.

“Vazgeçemem…” Sen’den Müslüm Babam.

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..