Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '12

 
Kategori
Astroloji
 

Bu Hafta Astrolojiye Göre Burçlar Ne Getirecek?

Bu Hafta Astrolojiye Göre Burçlar Ne Getirecek?
 

Kafanı kaldır gökyüzüne bak, bir ses duyacaksın...


 

Harbiden işimiz astrolojiye, burçlara kaldı.

Hak,adalet, hukuk,

Guguk olduğu için.

Göklerden gelen ses, daha uhrevi ve inanılası.

Kanımca.

Zannımca.

Zümme haşa ne ola ki...

Demem,

Diyene karışmam,

Herkesin keyfi ve kahyası.

Birde paşa gönlü bilir.

Göz ucuyla da olsa merakına mucip olanlar için,

İşte efenim bu hafta yani 2012 yılı aralık ayının son haftasında olecekler:

"Güneş’in Uranüs-Plüton karesini aktif edeceği, güç ve otorite çekişmelerine açık olacağımız bir haftadayız. Önemli, etkin pozisyondaki kişilerle ilişkilerimizde çok dikkatli hareket etmemizde fayda var. 28 Aralık 2012 Cuma günü 12:21’de 7 derece Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay bu gerginliğin doruk noktasında olacağımızı gösteriyor. Dünya genelinde etkin doğal afetler, sosyal ve kültürel kargaşa, ekonomik stres görülebilir.

Tüm bu stres ve gerginlikler, halihazırda bize işlev görmeyen, artık değişmesi ve yenilenmesi gereken faktörlerin farkında olmamızı sağlıyor aslında. Tekamül sürecinde değişim ve yenilenme kaçınılmazdır. Eğer hayatımızda stres olan alanlarda gerekli değişiklikleri kendimiz yapabilirsek, dışarıdan gelecek baskı ve stres yaratıcı durumlara çok daha doğru tepki vermiş oluruz. Tüm bu gergin etkiler aslında bizim problem çözme ve zorluklarla başa çıkma yeteneğimizi ortaya çıkarmak, değişim ve yenilenme isteyen alanlarda sıçrama yapmamızı sağlamak üzere planlanmıştır aslında. Bunu unutmayalım…

Haftanın günlere göre detaylı değerlendirmelerine gelince…

Pazartesi günü boyunca Ay Boğa burcunda ve boşlukta ilerliyor. Ay'ın boşlukta olması, içinde ilerlediği burçtan çıkana kadar önünde temel açı yapacağı gezegen olmaması durumudur. Açılar olayların ne yönde gelişeceğini belirttiğinden, açı olmaması, olayların ne yönde gelişeceğinin belli olmaması, belirsizlik anlamına gelir. Bu yüzden Ay'ın boşlukta olduğu zamanlarda somut ve kalıcı işler için girişim yapılması önerilmez.

Ama günlük iş ve aktivitelerimizi devam ettirmemiz açısından değil, yeni girişimler ve alınacak kararlar açısından bu böyledir. Ay boşlukta iken hiçbir şey yapmayalım anlamına gelmez. Ay her ne kadar boşlukta ise de sabit burçlardan Boğa burcunda ilerliyor olacağından, işlerimizde sağlamlık ve durağanlık enerjisi devrede olmaya devam edecek. Karmaşa ve kaostan uzak, sakin ve huzurlu bir gün geçirebiliriz dolayısıyla pekala…

Salı günü erken saatlerde henüz Boğa burcunda hareket eden Ay’ın Mars ile uyumlu açısı, güne enerjik ve dinamik başlayacağımızı gösteriyor. Efor ve güç gerektiren işler, sportif aktiviteler açısından sabah saatlerini değerlendirebiliriz. Saat 07:58 ile 09:13 arasında Ay boşlukta ilerleyeceğinden, somut ve kalıcı sonuçlar bekleyeceğimiz işleri bu saat aralığına denk getirmesek isabet ederiz. 09:13’te Ay’ın İkizler burcuna geçişiyle birlikte giderek hareket, hız ve esneklik kazanmaya başlıyoruz. Öğle üzeri Ay-Neptün karesi kesinleşiyor.

Yanlış bilgilendirme yanlış karar verme, duyguları doğru ifade edememe gibi risklerin olduğu saatlerdeyiz. Öğle sonrasındaki saatlerden sonra uyumsuz, kararsız ve dengesiz enerjiler azalmaya, yerini yapıcı ve yenileyici enerjilere bırakmaya başlıyor. Ay-Uranüs altmışlığının etkinleşeceği akşam saatlerinden itibaren yaratıcılığımızı aktif bir şekilde ortaya koyabilir, orijinal fikirlerimizle dikkat çekebiliriz. Sürprizlere ve yeniliklere açık olduğumuz saatlerdeyiz. Gece saatlerinde yakınlaşan Ay-Jüpiter kavuşumunu ibadet, zikir, dua, meditasyon gibi aktivitelere yönelerek iyi değerlendirebiliriz.

 

Çarşamba günü boyunca Ay İkizler burcunda ilerliyor. İletişimsel ve zihinsel konuları aktif edebileceğimiz, fikir alışverişlerinde bulunabileceğimiz bir gündeyiz. Ama şartları, ilişkileri fazla zorlamasak iyi ederiz. Çünkü karşı çıkış ve isyan duygusu güne hakim olacak. Güneş-Uranüs karesinin gün boyunca çok etkin olacağını göz önüne alırsak, önemli pozisyonda bulunan kişiler, idareciler, tanınmış figürler açısından stresli bir günde olduğumuzu fark etmemizde fayda var. Zam, terfi istemek, otorite figürleriyle görüşmek, onlardan yardım ve destek istemek adına tercih edilebilecek bir günde değiliz.

Ay-Venüs karşıtlığı da öğle saatlerine doğru etkinleşiyor ve Ay’ın önünde gün boyunca başkaca temel açı olmadığından, bu açının gergin etkileri öğle sonrasına da devam ediyor. Sabah 02:48’de Kova burcuna geçiş yapacak olan Mars 2 Şubat tarihine kadar bu burçta ilerleyecek. İdealist ve topluma faydalı girişimler için güzel zamanlara giriyoruz. Grupça hareket etmek, bizimle aynı ideal peşinde olan kişilerle bir araya gelmek, zihinsel aktivitelere girişmek adına güzel bir süreç var önümüzde. Değerlendirebiliriz.

Perşembe gününün büyük çoğunluğunda Ay İkizler burcunda ilerliyor. Bilgi akışının hızlı olacağı, hareketli ve tempolu bir gündeyiz. Zihinsel aktivitelere yönelebiliriz. Fikirsel anlamda esnek ve toleranslı olmamızda fayda var. Sabah erken saatlerde etkinleşecek Ay-Merkür karşıtlığı, fikir ve görüşlerimizde ısrar etmemenin daha isabetli olacağını, karşıt görüşlere açık olacağımızı göstermekte. Mantıklı ve rasyonel karar almakta ve kendimizi duygularımızdan bağımsız bir şekilde ifade etmekte zorlanabiliriz.

Alınganlık, kırılganlık iş başında, dikkat! Önemli iş ve toplantıları bugüne almamak daha isabetli olabilir. Zira sabah 08:50’de kesinleşecek Ay-Merkür karşıtlığının ardından Ay boşluğa girecek ve Yengeç burcuna geçeceği 22:06’ya kadar gün boyunca boşlukta ilerleyecek. Gün genelinde girişeceğimiz işlerde kararsızlık, belirsizlik enerjisi aktif olabilir. Netlik, kesinlik, somutluk ve geçerlilik kazanmasını istediğimiz işlerde beklediğimiz sonuçları alamayabiliriz. Gece saatlerinde Yengeç burunda ilerleyecek olan Ay ailevi ve duygusal konuların, ülkemizi ilgilendiren konuların ön planda olacağını gösteriyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde Ay-Neptün üçgeninin kesinleşmesi ilahi ve manevi konulara yönelmek açısından çok güzel enerjilerin devrede olacağını gösteriyor. İlham ve sezgisellik de had safhada olacak bu saatlerde…

 Cuma günü boyunca Ay Yengeç burcunda ilerliyor. Duygusal, ailevi, milli ve halkla ilgili konuların öne çıkacağı bir gündeyiz. Duygusal anlamda çalkantılı bir gündeyiz. Ay’ın önünde zorlu açılar var. Sabah erken saatlerinde Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Duygusal çıkışlara, patlamalara, istikrarsızlıklara açık olacağımız bu saatler civarında özel ve sosyal ilişkilerimizde, iş ilişkilerimizde dikkatli adımlar atmamızda fayda var. Olaylar beklenmedik, önceden hesaplanmadık yönde akabilir. Öğle saatlerinde Ay-Güneş karşıtlığının güç ve otorite çekişmesine yönelten etkileri devreye giriyor. Saat 12:21’de Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşiyor: Yengeç burcunda dolunay!

Öğle sonrasındaki saatlere Ay-Plüton karşıtlığı damgasını vuruyor: duygusal gerginlik ve abartıya açık olacağımız saatlerdeyiz, farkında olalım! Akşamüzeri saatlerde Ay-Satürn üçgeninin kendimizi kontrol etmemize yardımcı olabilecek uyumlu enerjisi devreye giriyor. Klasik astrolojide Satürn ile uyumlu açılar bile bazen negatif çalışabiliyor. Özellikle de Ay’ın bugün olduğu gibi gergin açıları ardı ardına geliyorsa. Dolayısı ile şartları fazla zorlamadan, akışta olsak iyi ederiz. Önemli pozisyondaki kişiler, üst mercilerdeki kişiler, ebeveynlerle görüşmeler, talepler ve beyanlar açısından dikkatli olmamız gerekiyor gün genelinde…

 

Cumartesi günü boyunca Ay Yengeç burcunda ve boşlukta ilerliyor.Ay'ın boşlukta olması, içinde ilerlediği burçtan çıkana kadar önünde temel açı yapacağı gezegen olmaması durumudur. Açılar olayların ne yönde gelişeceğini belirttiğinden, açı olmaması, olayların ne yönde gelişeceğinin belli olmaması, belirsizlik anlamına gelir. Bu yüzden Ay'ın boşlukta olduğu zamanlarda somut ve kalıcı işler için girişim yapılması önerilmez. Ama günlük iş ve aktivitelerimizi devam ettirmemiz açısından değil, yeni girişimler ve alınacak kararlar açısından bu böyledir. Ay boşlukta iken hiçbir şey yapmayalım anlamına gelmez. Gezip tozmak, sevdiklerimizle hoşça vakit geçirmek, ailevi ziyaretler yapmak, evimizle ilgilenmek adına güzel bir gündeyiz.

Pazar sabah erken saatlerde henüz Yengeç burcunda ve boşlukta ilerleyen Ay 09:45’te Aslan burcuna geçiyor. Özgüven ve spontaneliğin, açık kalpliliğin önem kazandığı bir gündeyiz. Ama olayları istediğimiz yöne çekmek için gereğinden fazla ısrarcı olmamız sorun yaratabilir. Gün boyunca etkin olacak Güneş-Plüton kavuşumu özgüven konusunda abartılara, aşırı uçlara, güç çekişmelerine çeken olayların etrafımızda dönüp dolaşacağını gösteriyor olabilir. Öğle sonrasındaki saatlerde Ay-Mars karşıtlığı da etkin olacak. Bu konum duygusal alanda agresyona işaret edebilir. Ailevi konularda, kadın figürleriyle ilişkilerde dikkatli olmamızda fayda var bu saatlerde. Akşam saatlerinde ise biraz daha denge kazanıyoruz ve olayları kontrol anlamında sakinleşiyoruz, frene basabilir hale geliyoruz. Güneş-Satürn altmışlığının olumlu yönü de buna destek veriyor. Eğer önemli, etkin pozisyondaki kişilerle iş ve görüşme planlıyorsak, bunu akşam saatlerine bırakmak daha isabetli olacaktır.(Öner DÖŞER)

 

Şu an vaktiniz var ise, ki burada iseniz var demektir. Koyun güzel bir müzik, alın bir yudum içecek, kapatın gözlerinizi ve güzel bir dünya hayal edin.

Kim bilir hayaller gerçeğe döner bir gün,-)

 

 

 
Toplam blog
: 432
: 6177
Kayıt tarihi
: 08.10.06
 
 

Med cezir içinde kafasına estiği gibi yaşayan bir havva kızı birazcık kağıt kalem aşinalığı olmas..