Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '20

 
Kategori
Gezi Rehberleri
 

Bu Haftaki Durağımız Fethiye

BU HAFTAKİ DURAĞIMIZ MUĞLA/FETHİYE

Sevgili okurlar, bu haftaki durağımız Muğla Fethiye civarı olacak. Geçen hafta sizlere Antalya üzerine anlatılarda bulunmuştum. Antalya ülkemizin Akdeniz Bölgesinde kalan bir Şehrimiz. Fethiye ise Muğla iline bağlı bir Ege bölgesi ilçesidir. Fethiye için de söyleyebileceklerimden en temel kelimeler, tarihi güzellik, doğal güzellik, cennet, tamamen bir tatil beldesi kelimeleri olabilir. Çünkü Fethiye tarih kokuyor, Fethiye’deki Antik kentleri gezdik mesela, bunlardan bir tanesi Taş Evler zamanında yabancıların yaşadığı ama sonrasında oraları terk etmeleri ve Türklerin de oraları tercih etmemesi ile beraber zamanla antika değerini almış ve kültür bakanlığı tarafından korunan bir yer. Bildiğiniz bir kısmı yıkık dökük olan Taş Duvar yani resmileşen adı ile Taş Evler. Ancak devletimiz yıkık dökükte olsa kültürel mirasa saygı kapsamında oraya ilişmiyor, iliştirmiyor ve korkuyor. Bence çok değerli bir şeydir. Devletimizin bu duruşunu tebrik ediyorum. Çünkü daha böyle niceleri var. Ormanlık alanlardan, devlet tarafından korunan plajlara kadar.

Hem doğal güzellik, hem de tarih kokan güzelliklerinden bir tanesi de Ölü Deniz. Elimde kesin bir bilgi yok ama bu benim şahsi kanaatim, bence ölü deniz ismini dalgasız oluşundan alıyor. Çünkü gerçekten, çok durgun bir su. Neredeyse hiç kıpırdamıyor. Yani ölü gibi bir deniz. Ancak orada gözlükle dalış yaptım ve su altı çekimleri yaptım. Benim gördüğüm Adeta bir cenneti sembolize ediyordu. Her şeyi ile bir mükemmellik. Fethiye de 12 ada tekne turu yaptık bu adalar ve gezdiğimiz bazı yerler; Kızıl Ada, Tavşan Adası, Yassıcalar (Kaşık Adası), Katrancı Adası ve bunlardan yanı sıra Kekova da kumlu iskele ve tersane koyuna seyahat ettik. Her bir yer kendine has, kendine öz bir tarih barındırıyor. Bazı bölgelerin resimlerini bu sayfa da görebilirsiniz. Tekne turunda, bizi tüm koylara tek tek 1 gün boyunca götürdüler ortalama her yerde 20 dakika ile 40 dakika arasında yüzme molası verdik. Öğlen saatinde ise denizin ortasında demir attık ve yemek yedik. Hayatımda yaptığım en güzel tekne turlarından bir tanesi olduğunu ifade edebilirim. Fethiye’de beğendiğim yerlerden bir tanesi Itzuzu Beach plajıydı, burası Dalyan‘da yer alan bir plaj ve özelliği çok yoğun dalgaların olmasıdır. Bu dalgaların yanı sıra, diğer önemli özelliği ise orada caretta carettaların yetişiyor olmasıdır. Suyun bu şekilde dalgalı olması da onların yaşaması, üremesi için değerli bir doğa olayı olduğunu kaydettik. Tabi biz büyük dalgaların üzerine atlamak gibi bir eğlenceye dalmışken. Bu gezinin ve eş zamanlı tatilin gerçekten çok mutlu edici ve öğretici olduğu kanaatine vardım. Tabi Buralarda video ve fotoğraflar da çektim. Videolar hem su altı, hem de su üstü olduğu gibi. Aynı zamanda sanal gerçeklik gözlüğü ile 360 derece izlenebilecek şekilde profesyonel çekimler yapıldı. Bu görüntülere Youtube kanalıma giriş yaparak ulaşabilirsiniz. Youtube’a Metin ALTINÇEKİÇ yazarak, Youtube kanalıma giriş yapabilirsiniz.

Fethiye’nin merkezine gittik, nakit para çekmek için ATM’lere uğradık. Fethiye merkez capcanlı ve ne ararsanız bulabileceğiniz lokasyonlardan bir tanesi. Etrafta polis ekiplerinin bulunması ile birlikte, ilçe merkezi daha güvenli bir hal almış vaziyetteydi. Işıl ışıl sokakları arasında, Yabancı turistlerin de olmuş olması,  aslında sevindirici bir manzaraydı. Turistin Türkiye’yi hala güvenli bir liman olarak gördüğünün sembolizesi rolünü üstlenmişçesine. Hem de gördüğüm, fark ettiğim kadarı ile ABD vatandaşı da vardı, Rus’ta vardı, İngiliz de vardı. Hatta uzak doğudan bile misafirlerimiz vardı. Bu ülkemiz adına sevindirici bir manzaraydı.

Fethiye’de ki nem oranı ve sıcaklık derecesi, insan ruhuna huzur verir nitelikte rahatsız etmiyor. Tabi bir taraftan da daha sonra görülesi yerlerin heyecanı ile daha da keyifli bir hal alıyor yolculuğumuz. Tabi saatler geçtikçe, günler ilerledikçe, tura birlikte çıktığımız insanlarla da ister istemez iletişim artıyor ve kaynaşmalar başlıyor. E biz birde Türk Milleti olunca, sıcakkanlıyız. Kısa sürede arkadaşlık kurabiliyoruz, böylelikle yek başınıza çıksanız yola , yine de çok başlı oluveriyorsunuz. Bu nokta da insanlarla iletişim, yeni insanlar tanımak işte bunlar da turun bambaşka güzel yönlerinden bir tanesi oldu.

Gelecek hafta ki durağımız; Marmaris olacaktır. Gelecek hafta Marmaris yazımda görüşene dek hoşça kalın, esen kalın diyorum.

 
Toplam blog
: 97
: 66
Kayıt tarihi
: 21.12.17
 
 

Gazeteci, Yazılımcı, Youtuber, Blogger ve Twitch, Dlive, Podcast Yayıncısı - metinaltincekic.com...