Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '18

 
Kategori
İlişkiler
 

Bu Kelimelerden Vazgeç!

Bu Kelimelerden Vazgeç!
 

Sen güçlüsün!

-Hayır güçlü değilsin. Her zaman güçlü olmak zorunda değiliz. Bazen en kötü duyguları dahi kabullenip yaşamalısın. Duygularını körleştirmekten inan başka hiç bir işe yaramıyor bu yaptığın. Doğrusu;  her zaman kimse güçlü olamaz, bastırır, duygularımı bastırmamalıyım ve güçsüzlüğüde doğal bir süreç olarak kabullenmeliyim olmalı... 

Tek başına halledebilirsin!

-Hayır. Tek başına bazen her şeyi halledemezsin. Yorganın altına saklanmaktan vazgeç. Senin de yapamadığın ve başaramadığın şeyler var ve onları kabullenme zamanın geldi. Her şeyi kendin halletmeye çalışırken çok çabuk yorulur ve erken yaşlanırsın. Bir anda hiç bir şey sana zevk vermemeye başlar. Bugüne dek tek başına yapmaya çalıştığın her şeyde bir gerçek korkun var. Onu keşfet ve o korkunun doğduğu günü tekrar yaşa. Her şeyi inan tek başına halletmek zorunda değilsin. Paylaşabilirsin, düşünmekten yorulduğunu ifade edebilirsin. Önerilere açık olmalısın bu durumda, eğer ki öneri aldığın kişiler gerçek kişiler ise. Her şeyden herkesten öneri alma. Aynı pencereden bakabilen, seni anlaması dahi yeten biriyle paylaş halledemediğini, bir kere dene. 

Biriyle paylaşmak zorunda değilsin! 

-Senin ne yaşadığını gerçekten anlayamayacaklarını düşündüğün o durumlar için, doğru düşünüyorsun. O senin özel duygun. Adı üzerinde özel. Başka hiç kimse ailen dahi senin hissettiğin gibi hissedemeyecek o an. Fakat bu demek değildir ki sen paylaşmamalısın. Paylaşmak hafifletir, paylaşırken zihnin rahatlar. Kimseden paylaşırken seni anlaması için bir şeyleri paylaşma. Seni anlamak zorunda değil hiç kimse. Sadece senin yanında olması önemli orada, o an. Seni dinleyecek vakit ayırması değerli. Sen ise ne anlaşılmak için paylaş, ne de ikna etmek için. Sen doğal süreçlerini tabiki en doğalıyla paylaş. Hırsına kapılma.

Bu acının kat ve kat acısını yaşadın sen! 

-Hayır. Her yaşadığımız hüzün verici bir olay ya da olgudan sonra neler neler yaşadım bu ne ki lütfen deme. Her duygunun ayrı bir yeri var ve esasında sen gerçekte yaşadıkça sana şunu dedirtir bu cümle 'ben daha büyük bir acı yaşayamam derken, bu hale nasıl geldim'. Her duygu azımsanamayacak kadar özeldir. Her olayda bakış açın biraz daha değişir, olgunlaşmaya başlarsın. Ben olgunlaşıyorum de. Doğrusu bu. 

Güçsüz gözükmemelisin!

-Güçsüz gözüktüğünde karşı tarafın sana nasıl bakacağını düşünüyorsun değil mi? Hayır, aslında karşı tarafın sana nasıl baktığıyla değil, sen kendini hissettiğin o duygudan kaçırıyorsun. Her ne ise yaşadığın, onun büyüklüğü ile yine kendi kendine başa çıkmaya çalışıyorsun. Bırak insanlar bugün seni mutsuz, yarın seni çok mutlu görsün. Bırak bugün saçmala, yarın ciddiye dönersin. Güçsüz gözükmemek için çabalarken daha güçlü olmuyorsun. Kendini ve olgunlaşmanı erteliyorsun. Bugün mutsuzsun. Bugün keyifsizsin. Bunları kullanmaktan kaçınma. Her insan hep çok mutlu değil, kimileri hatta çoğunlukla herkes çok iyi rol yapıyor. Rol yapmak bir savunma mekanizması bilirsin değil mi ? Aslında daha sağlıksız ve güçsüz olan varsa oda onlar. Sen nasıl gözüküyorum derken, kendi gücünü onlar yüzünden kaybetme. Güçsüz olmak başarısız olmak demek değil, güçsüz olmak başarmak için, başaramadığını kabul edip tekrar denemek için baştan başlama anını yakalayabilmeye işarettir. Daha güzel şeylerin var olabileceğine hatta varlığına işarettir. Kendini her halinle sev. Güçsüzkende sev. 

Biri bir şey istediğinde yapmamalısın, sen istediğin için yapmalısın! 

-Herkes bir şeyler ister ve sen yapmaya çalışırsan, sonunda kendi benliğinde mutluluğu sürekli başka bireylerin isteklerini yerine getirerek var etmeye başlarsın. O sebeple herkes değil, biri değil; değer verdiğin ve değen insanlar bir şeyler istediğinde çekinmeden yapabilirsin. Mesafeleri koyamadığın insanları kaybetmekten korktuğun için, hayır demediğin her durumda aslında sen kendine hayır diyorsun. Bu sebepledir ki kendine ''hayır'' deme. Gerçekten samimiyetine inanmadığın insanların var olan isteklerine, en ufağı kahvaltıya gitmek istemiyorsan istemiyorum de. Çünkü senden bir tane var. Seni anlayan ve seninle aynı hisleri paylaşan çok az insan olacak etrafında. Herkes bencilleşir zamanla. Bir tek değer bencilleşmez. Değer kavramını gerçekten hisset, hissettir. 

Yalnızlığı seviyorum!

-Yalnızlığı sevmek güzeldir. Yalnızlığı sev, fakat sürekli bunu söyleme. Bir süre sonra bu cümleyi çok kurduğunda biriyle var olmaya çalıştığın o anlarda o kişiyi ne kadar sevsende kendi sınırlarından ödün vermek istemez hale geliyorsun. Yalnızlığı yalnızken sev, yalnızken seviyorum de. Fakat insanlarla sosyal bir ortamdayken yalnızlığı sevme. Yalnızlık yalnızken sevilir. Sosyal ortamlarda sosyalleşmek gereklidir. Göreceksin ki bunu yaptıktan sonra yalnız kaldığın her an daha değerli olacak... 

Her şey yolunda!

-Belki de hiç bir zaman her şey yolunda olmadı. Sen olduğunu farz ettin ya da gerçekten yolundaydı. Her şey mümkün. Hiç bir şey her zaman yolunda olmak zorundada değil! Tek yolunda olması gereken şey, sağlığın ve sevdiklerinle geçirdiğin kaliteli zaman. Onlar olmadığında her şey yolunda değilken, yolundaymış ve olmak zorundaymış gibi hissetme. Her kötü şey, daha iyisinin yaşanması için oluyordur belkide ne biliyorsun? Bırak her şey yolunu kendi bulsun, sen sadece izle. 

 

 
Toplam blog
: 13
: 230
Kayıt tarihi
: 21.08.13
 
 

Merhaba;    İdealist bir öğretmenim. Hayatı kendi sınırlarında yaşayan, sınırlarına başkalarını d..