Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '08

 
Kategori
Futbol
 

Bu ligde şampiyon olsan ne yazar

Bu ligde şampiyon olsan ne yazar
 

ŞAMPİYONLUĞU KAÇIRAN TAKIMIN RESMİDİR


Şampiyonluğa doğal olarak sevinilir, hele onu FB’den kapmışsan. Ama Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Türkiye liginde şampiyon olmalarına deliler gibi, çılgınlar gibi sevinmelerine gerek yoktur, 18 takımlı ligimizde şampiyonluk hep üç takım arasındadır. Arada Trabzon, Sivas gibi takımlar yarışa katılıyor gibi olurlar. Yaklaşık elli yıllık ligde sadece 4 takımın şampiyonlukta adı vardır. Eğer 15 takımın adı olsaydı o zaman sevin sevinebildiğin kadar. Türkiye ligi 3+1 takımla oynanan bir ligdir. FB, GS, BJK ve sonra bir bonus takım.

Böyle bir ligde rekabet yoktur. Böyle bir ligde Türk oyuncusu yetişmez. Böyle bir lig dünyada sürekli rekabeti oluşturacak takımlar üretemez. Ligimiz kısırdır zaman zaman olan başarılar bizi aldatmasın. Ligimiz öyle kısırdır ki ligin bitmesine 6 hafta kala teknik direktörünü kovan takım şampiyon olmaktadır. Yani maestrısuz orkestranın çaldığı ses ahenk yaratmaktadır.

Ligimiz öyle kısırdır ki, şampiyonluğa adayım diyen bir Anadolu takımı üç büyük denilen takımdan hiçbirini sahasında yenememektedir, yenmek şöyle dursun berabere bile kalmamaktadır.

Ligimiz öyle kısırdır ki yurt dışında yalnızca Nihat ve Emre doğru dürüst yer bulmuştur, Tuncay’ın bile geleceği meçhuldür.

Ligimiz öyle kısırdır ki takımlar şampiyonluk yerine ligde kalma, üç büyüklere görünme oyunu oynamaktadırlar. Ligimiz öyle kısırdır ki, Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu falan ve filan diyeceğimiz herkes uzman olabilmektedir.

Ligimiz öyle kısırdır ki Hakan Şükür’ün üzerinde bir golcü çıkaramamaktadır.

Böyle bir kısır ligde şampiyon olsak ne olur olmasak ne olur.

FB gelecek yıl şampiyon kulüplerde bu yılkinden iyi olmaz ise , onu da koy sepete sınıfına sokacağım. Aziz Yıldırım’dan “sürdürülebilir başarı” bekliyoruz, takımı ona göre düzenlemesini bekliyoruz.

Bir Fenerli olarak iki yıl yaptığımız hatayı iyi değerlendirerek iki kez şampiyon olan GS’yi kutluyorum.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..