​ Bu nasıl ileri demokrasi? Bazı Gazeteler AKP 4. Olağan Kongresine Çağrılmamışlar / Güncel / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Bu nasıl ileri demokrasi? Bazı Gazeteler AKP 4. Olağan Kongresine Çağrılmamışlar

Bu nasıl ileri demokrasi? Bazı Gazeteler AKP 4. Olağan Kongresine Çağrılmamışlar
 

 

28 şubat döneminde, Genelkurmay da yapılan toplantılara bazı gazeteler çağrılır bazı gazeteler çağrılmazdı.

 Hatırladığım kadarıyla, çağrılmayan gazetelerden bazıları Zaman ve Akit gazetesi idi.

 

 Bu durum o zamanlar, daha sonraları birçok kişi tarafından eleştirildi. 

 

 Gerçek demokrasilerde böyle olmayacağı defalarca söylendi.

 

 Bir de bugün gelinen duruma bakın.

 

 Tarih 30 Eylül 2012.

 

 AKP’nin 4. Olağan Kongresi'ne kongresi var.

 

Kongreye Cumhuriyet, Sözcü, Birgün, Evrensel, Aydınlık, Yeni Çağ ve Özgür Gündem gazeteleri alınmayacakmış.

Cumhuriyet gazetesi Türkiye’nin en eski gazetelerinden biridir.

Internette dolaşan haberlere göre, AKP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, bu iktidara muhalif çizgide yayın yapan bu gazetelere açık bir gerekçe iletilmediği, "başvuruda geç kalındığı" gibi mazeretler öne sürülmüş.

Gazetelere bakılırsa, sol ve ulusalcı çizgide gazeteler oldukları görülmektedir.

Cumhuriyet gazetesi olay manşetten verdi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=368230    

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle;

“Bu gazetelerde görev yapan gazetecilere AKP genel kurulunu izlemek için giriş kartı verilmemesi ayrımcılıktır. Söylemde çok sesliliği dillendirenlerin, uygulamada tek seslilikten yana olduğunu göstermektedir. Akreditasyon konusu Türkiye'de yıllardır bir sorun olarak gündemdedir. Sorunun çözümünü beklerken yeniden keyfi değerlendirmelerle iptaller yaşanmaktadır. İktidar, yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının mesleklerini yapmalarını engellemektedir. Halkın bilgilenme hakkını da yok saymaktadır. TGC olarak bu yanlıştan artık dönülmesinin bekliyoruz.”

Yasağın her türlüsüne karşıyız tabiî ki.

Ama bu olay da ilerde Türkiye gündemini meşgul edecek gibi duruyor.

Başbakanın son seçimden sonra devamlı söylediği bir söz vardı, bir oyların %52 ini aldık, ama biz tüm Türkiye’nin partisi olacağız, oy vermeyenleri de kucaklayacağız diyordu. İleri demokrasi diyordu. 

 İleri demokrasi de böyle bir uygulama olur mu? 

Bakalım ilerki günlerde bu gazetelerin çağrılmaması ile ilgili ne gibi olaylar olacak bende merak ediyorum. 

 https://twitter.com/stilwater1  

 

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..