Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '06

 
Kategori
Oyunlar
 

Bu oyuna adını, buruk bir hayal vermiş

Bu oyuna adını, buruk bir hayal vermiş
 

Square, yeni adı ile Square-Enix, Japonya'da kurulmuş bir firma. Sanıyorum bu firmanın adı geçtiğinde herkesin aklına tek oyun ismi geliyor...

Bir yerlerden duyduğuma göre, firma ilk zamanlarında birkaç oyun piyasaya sürdükten sonra, kapanma tehlikesi ile karşı karşıya kalmış. Bu sırada, meşhur serinin ilk oyunu üzerinde çalışılıyormuş. Daha prodüksiyon aşamasında ve henüz ismi konmamış. Gerçekten finansal sebeplerden dolayı oyun firmasının geleceği tehlikeye girince ne yapacaklarını bilememişler ama, yine de son bir gayret ile kendi aralarında oyunu tamamlama kararı almışlar. Bu oyunun muhtemelen son oyunları olacağını bildiklerinden ismini, "Final Fantasy" koymuşlar.

Benim burada gördüğüm esasında bir inanışın öyküsü. Her şeyin bittiğini düşündüğünüz anda, esasında yeni başlıyor olması. Şu anda Square'in geldiği yere bakarsak, yaptıkları işi yarım bırakmamanın sonuçlarını görüyoruz diyebilirim.

Şu anda seri son olarak FF12'yi çıkarma aşamasındaydı. Belki de piyasaya sürülmüş olabilir. Serinin bana göre en güzel oyunu FF8. Daha sonra da FF7 ve FF10 geliyor. Tabi birçok kişiye göre en güzel oyun FF7. Bana göre de güzel bir oyundu ama ben gerek hikayesi gerek se kararkter tasarımları olarak, FF8'i tercih ediyorum. Bence eğer bilgisayar oyunu merakınız varsa ve halen Final Fantasy oyunlarını denemediyseniz mutlaka bir yerlerden başlamalısınız. (Blog resmi ise, bugüne kadar varolan en kötü kalpli kötü karakter, FF7'nin Sephiroth'u :)...)

Tabi firmanın tek oyunu Final Fantasy değil. Birçok güzel oyuna imza atmışlar. Özellikle konsollar piyasaya çıktıktan sonra. Sony Playstation'u Square destekliyor diyebiliriz. Vagrant Story ve Kingdom Hearts de iyi örnekler. Tabi bunlarla da kalmayıp, eski FF oyunlarını yeniden piyasaya sürebiliyorlar arada. Ya da Animasyon filmlerine destek veriyorlar. Çoğumuzun bildiği gibi 'Final Fantasy - Spirits Within' ve 'Final Fantasy 7 - Advent Children' 3D animasyonları gibi. 'FF - Spirits Within' ülkemizde de gösterilmiş bir film. Ve bence, 3D animasyon teknolojisinin gelmiş olduğu son noktadır.

Oyunlarını bulun, oynayın, bayılın ve 'ahh ah, neden sanki Türkiye'de oyun sektörü gelişmiyor?' diye sızlanın, derim. :)

 
Toplam blog
: 12
: 3123
Kayıt tarihi
: 08.05.06
 
 

Hayatını her türlü çizgi roman, çizgi film ve birçok insanın 'çocukça' olarak nitelendireceği şeyler..