Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '17

 
Kategori
Sinema
 

Bu Sahilden, Karşı Sahile Umutları Taşırken

Dunkırk; Christopher Nolan ın yazıp yönettiği 14.film. İmsomnia adlı filmde sadece yönetmen olarak imzası var (Al Pacino ve Robin Williams ın oynadıkları bu filmde favorimlerimdendir.).  Dunkırk den sonra filmi izleyenler ikiye ayrıldı. Bir kısmı filmi yerden yere vururken diğer kısım da yapılan en iyi savaş filmlerinden biri olduğu yönünde. Neler denmedi film hakkında. (Bu arada hakkını yemeyelim filmi yerenler bile Nolan'ın yönetmenliğinin başarısını ayrı tutarak konuşuyorlar) Filmi eleştirenler; diğer Nolan filmlerine göre kurgusunun çok zayıf olduğunu; kardeşinden ayrı yazdığı son 2 senaryoda çuvalladığını ;Dunkırk olayını tarih te bilmeyen insanların filmin içine girmekte zorlanacağını; bir geri çekilme operasyonundan destan yarattığını; İngiliz milliyetçiliği ve renkli  gözlü, beyaz tenli oyuncular oynatarak ırkçılık  yaptığını (evet evet); hiç düşman askerinin  gösterilmediğini ve sonundaaaa HİTLER'in de adının hiç mi hiç söylenmediğini belirttiler vs vs.

Benim için iyi yönetmen iyi bir hikaye anlatıcısıdır başta, tarihsel olaylarda ele alırsak yanlış ve sempatizan yaklaşmadığı sürece sinemada ele aldığı konuları eğip büker, zamanda ve algıda oynar, dağıtır yeniden karar kartları, oyunun kurallarını değiştirir, gerekirse yeniden yazar kuralları. O yüzden söylenen eleştirilerin hiçbirine katılmadığımı bildirir. Havada 1 saat ,denizde 1 gün, karada 1 haftanın anlatıldığı bu geri çekilme hareketinin anlatıldığı, savaşın anlamsızlığını ve vatan sevgisini ve hayatta kalma uğraşını net bir şekilde anlatan bu filmi mutlaka ve mutlaka sinemada izleyin derim. Algımızla oynayan Shepard tone tekniğiyle harika müziklere imza atan Hans Zimmer in müziğiyle ilgili teknik bilgiyi içeren linki de https://youtu.be/LVWTQcZbLgY buraya atarım.

Bugün bu filme ve yönetmene  eleştiri yapanların ilerde bu filmi FULL METAL JACKET, ER RYAN'ı KURTARMAK'la aynı yere kayacağını tahmin eder sanatsız kalmayın derim. Sanatda en iyisini yakalamanız dileğiyle.  

     Dunkırk   1 saat 47 dakika 

     yazan ve yöneten : Christopher Nolan 

    oynayanlar : Fion Whitehead, Damien Bonnard, Aneurin Bernard,Tom Hardy,Kenneth Branagh

 

 
Toplam blog
: 17
: 85
Kayıt tarihi
: 06.03.17
 
 

Tıp doktoru. İlgi alanlarım; sinema, müzik, edebiyat ..