Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bu yalnızca Saddam' a özel bir idam değil!

Başlıkta da belirttiğim gibi, bu Saddam' a özel bir idam değil, bu İngiltere - Amerika ve İsrail' in sömürgesi olan ve olma yolunda giden ülkelerin infazıdır.

Yıllarca Amerika ve diğerlerinin isteği doğrultusunda yüzlerce kan döken Saddam, yine Amerika' nın menfaatine ters düştüğü için bugün mezarda. Yargılandığı birçok konu arasında, belkide içlerinde en basit olanı yüzünden hakkında idam kararı verildi. Çünkü, zaten verilecekti öyle ya da böyle. Sadece infazı hızlandırdılar. Daha fazla sürdürmeye de gerek yoktu onlar için, bir an önce bitirip yeni sömürgelere el atmak için bu konunun bir an önce kapanması gerekiyordu. Üst üste olunca biraz dikkat çekiyor çünkü...

Konunun diğer bir yüzü ise, İslam alemini ilgilendiriyor şüphesiz. Arefe günü, bayrama yalnızca bir gün kala gerçeklerştirilen infaz, açık bir gönderme olarak nitelendiriliyor. Aksini düşünmek de pek mümkün değil zaten. En zengin topraklar müslüman toplulukların elinde. Doğal kaynaklarını yitirmekte olan bu güçlerse çare arama ihtiyacı bile hissetmiyorlar. Organ nakli mi yapılacak? Bir kaç Iraklı yeterli olacaktır. Yoksa altın ya da petrol mü tükeniyor? Hiç problem değil. Orta Doğu' da bunlardan bol ne var?

Bu mantıkla ilerleyen ve hareket eden emperyalist güçler bakalım daha ne canlar yakacak, ne ocaklar söndürecek. Başka hangi ülkelerin iktidarını yıkıp, yerine vahşet ve acı getirecek.

Umarım, kötü fikir ve stratejiler hiç bir zaman gerçekleşemez...

 
Toplam blog
: 8
: 469
Kayıt tarihi
: 02.11.06
 
 

1984 İstanbul doğumluyum. Eğitim aldığım alan halkla ilişkiler, şu an özel bir medya kuruluşunda ayl..