Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Temmuz '19

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Bu Yaz Karın Kaslarınız Olsun

Atletik bir vücudun temel göstergesi six pack ya da baklava görünümlü karın kaslarıdır. Deniz mevsimini fit bir vücutla yaşamak için kısa sürede karın kaslarına kavuşmak six pack ya da two pack operasyonu ile mümkün olabilmektedir. Bu operasyon sayesinde kadın ve erkekler karın yağlarından kurtulup, var olan karın kaslarını ortaya çıkararak kıskanılacak bir vücuda sahip olabiliyorlar. 
 
Enerjisi yüksek gıdalarla beslenme alışkanlığı ve düzenli spordan uzak bir yaşam tarzı toplumumuzun yarısını kilolu ve obez sınıfına dahil etti. Fazla kilo, genç nüfusta dahi hızla yayılmakla birlikte erken yaştan itibaren birtakım sağlık ve estetik kusurların da altyapısını oluşturmaktadır. Karın ya da göbek bölgesi erkek ve kadında yağların öncelikle biriktiği alandır. Yağ hücreleri fazla ve büyüktür. O yüzden 30 yaşından itibaren diyet ve sporla yok edilmesi, fit bir vücudun korunması disiplinli bir yaşam tarzını gerektirir. Ancak günümüz toplumunda hareketsizlik gittikçe yaygınlaşmakta, dolayısıyla aldığımız kalorilerin çoğu kiloya dönüşmektedir. 
 
Erkekler Six Pack, Kadınlarda Two Pack
 
Estetik cerrahi, sağlıklı ve estetik oranlara sahip vücut ölçüleri için çeşitli tedavi prosedürlerini uygulamaktadır. Liposuction ile yağ aldırma ve lazer lipoliz ya da vaser lipo vücut şekillendirme yöntemleri de en sık yapılan estetik operasyonlardandır. Fit ve atletik beden oranlarını ortaya çıkarmaktadır. Karın kası ya da six pack estetiği, cilt sarkmasına yol açmayacak düzeyde karın yağ miktarına sahip olan kişilerde başarıyla yapılmaktadır. Böylece aylarca süren diyet ve egzersizin sonuçlarını uzun yıllar kalıcı olacak şekilde birkaç haftada ortaya çıkarmaktadır. Erkekler için six pack ve kadınlar için two pack işlemi, ortalama 60 dakikada tamamlanmaktadır. 
 
Kilolar, Bombeli Kasları Gizliyor
 
Estetik görünümlü karın kasları aslında erkek ve kadın bedeninde bulunmaktadır. Bu kaslar yağ dokuları ile kapandığı için fark edilmez. Karın kası estetik operasyonu ile erkeklerdeki sağlı sollu 6 dilim karın kası bombesi, kadınlarda ise iki taraflı yukardan aşağı tek parça halinde inen karın bombeleri gün yüzüne çıkarılır. 
 
Vaser Lipo İle Karın Kası Nasıl Yapılıyor?
 
Karın kası estetiği için kullanılan vaser lipo yöntemi ses dalgaları ile çalışan etkili bir vücut şekillendirme operasyonudur. Çoğunlukla genel anestezi altında yapılan karın kası estetiğinde, ses dalgalarının yarattığı güçlü etkiyle hedeflenen yağ hücreleri parçalanır. Sıvılaşan yağlar liposuction tekniği ile çok ince kanüllerle dışarıya çekilir. Operasyondan önce işaretlenen karın kasları üzerinde incelen yağ dokusu, kas bombelerinin üzerinde, onun şeklini yansıtacak şekilde dizayn edilir. Göbek deliğinin üzerine kadar olan kas dilimleri karşılıklı ve yukardan aşağı derin kıvrımlı hatlar ile birbirinden ayrılır. 
 
1 Ay Sonra İddialı Karın Kasları Ortaya Çıkıyor
 
Six pack ya da two pack estetik işlemi sonrasında hasta aynı gün taburcu olabilmektedir. 1-2 gün içinde hasta günlük yaşamına yavaş yavaş dönebilmektedir. 2 haftada ödem ve renk değişimi neredeyse tamamen kaybolur ve karın kası bombeleri kendini göstermeye başlar. 20 gün özel korse kullanılır. 30 gün sonra tam iyileşme gözlemlenir ve kişi atletik karın kasları ile deniz mevsiminin keyfini doyasıya yaşayabilir. 
 
Vaser lipo tekniğinde daha pürüzsüz bir cilt ve cilt altı dokusu elde edilmektedir. Bu teknik ile cildin sıkılaşması desteklenmekte, dikiş gerektirmeyen izler, kas bombeleri arasındaki derin kıvrımlara gizlenmektedir. Bu teknikte morarma ve şişlik, ağrı düzeyi klasik yağ aldırma yöntemlerine göre daha azdır. 
 
Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…
Sağlık ve sevgiyle kalın…
 
www.tayfunturkaslan.com
Instagram://drtayfunturkaslan
Facebook://DrTturkaslan
 
 
Toplam blog
: 56
: 892
Kayıt tarihi
: 06.07.14
 
 

İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavında (..