Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '10

 
Kategori
Özel Günler
 

Bugün 10 Kasım

Bu gün kasımın 10 'nu Atamızı bedenen kaybedişimizin 72.cı yılı . Yıllar geçebilir, Ama Atam sen hep gölümüzde, yanımızda, eserlerinle hayatımızdasın.

Dünyanın yetiştirdiği devlet adamı ve kahramanlarından biri olan Mustafa Kemal Atatürk insanlik ülküsünün açık ve seçkin önderi ve türk ordusunun uygarlık güneşi olarak yaşadı. Yaşayacak.... Eserlerinin bekçileri yarının gençleridir.Sen onlara 72 yıl önce de güvenmiştin. Kurtardığın vatanı onlara emanet etmiştin . Emenetini koruyorlar , koruyacaklar......

Atatürk bir milletin kaderini ve tarihin seyrini değiştirecek üstün meziyetleri sayesinde, memleketi askeri ve siyasi zaferlerle uçurumun kenarından kurtarmıştır. Dünya tarihinde her türlü imkansızlığa rağmen inandığı fikri tatbık sahasına dökmüş > parolası ile bir milli mücadele kazanmıştır. Sonra yepyeni bir hüvviyetle çağdaş millet ve devlat yaratmış nadir devlet adamıdır. İçinde bulunduğu şartları değerlendirme engelleri ortadan kaldırmada gösterdiği büyük başarı Atatürk'ün ayrı özelliğidir.

Mustafa Kemal Atatürk insanlık ülküsünün açık ve seçkin önderi ve Türk ulusunun UYGARLK GÜNEŞİ OLARAK YAŞADI, YAŞAYACAKTIR.

Bütün ömrünü hizmetine verdiği Türk Milleti ile beraber, senin huzurunda tazim ile eğiliyoruz......

Vatan sana minnettardır......

Atam rahat uyu........

Ruhun şad olsun.....

10.kasım. 2010

 
Toplam blog
: 140
: 595
Kayıt tarihi
: 31.08.10
 
 

18.03.1950 yılında Samsun'un Bafra ilçesinde dünyaya gelmiş. Altı çocuklu bir işçi ailesinin üçün..