Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Nisan '08

 
Kategori
Özel Günler
 

Bugün 23 nisan

Bugün 23 nisan
 

YÜCE ATATÜRK


Bugün 23 Nisan
Bayramı hepimizin
Geçti o kara günler
Açıyor pembe güller
Ağaçların dalında
Şarkı söyler bülbüller

Diye başlayıp devam eden bir şarkımız vardı küçükken. Ne içten söylerdik, göğsümüz kabarırdı. Yıllar geçti ama her yıl üniversitedeki ögrencilerime Türkiye ' yi anlatırken hele dersim o güne rastlarsa mutlaka söylerim. Biraz geç olacak ama cuma günkü dersimde 23 Nısanın önemini mutlaka anlatacağım ve şarkıyı da söyleyeceğim

Geçen ay orada iken kardesimin küçük kızları, kendi çocuklarım kadar severim, büyük bir heyecanla 23 NİSAN gösterileri için hazırlanıyordu. Büyüğü sergileyecekleri oyunun provası, küçüğü ise halk oyunlarını öğrenmeye başlamıştı.

Bizler de aynı heyecanı yaşamıştık. Bazan utanç şekilde kürsüye çıkıp şiirler okumuştuk.

Şarkının sözlerine baktım şimdi. GEÇTİ O KARA GÜNLER kısmını yine aynı coşku ile söyleyebilir miyiz? Gazete başlıklarına bakınca çocukları nasıl bir gelecek bekliyor diye endişeleniyorum. Mecliste birbirine giren sayın vekillerimiz, ATATÜRK' ün ve onunla birlikte T.B.M . meclisini kurup, " EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR ." ilkesi ile TÜRKİYE CUMHURİYETİ ni oluşturanların kemiklerini sızlatmıyorlar mı? Hele devrimlere vurulan darbeler... Kahroluyorum .

Bugun yine eşimle konuştum ne güzel ükemiz var diye. En kısa zamanda yine gitmek istiyorum diye.

Binlerce yıl önce kurulan medeniyetlere beşik olan, her bir yöresi ayrı bir zenginlikle dolu ülkemize sahip cıkalım. Kimsenin kulu kölesi olmadan .

Güzel yurdumun güzel çocukları BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN. HEPİNİZE UZAKLARDAN KUCAK DOLU SEVGİ VE SELAMLAR.

 
Toplam blog
: 397
: 1111
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

1955 Niğde doğumluyum. Ancak Japonya'ya gelene kadar yaşantımın büyük bir bölümü Ankara'da geçti. Ka..