Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Bülent Uygun'u anlamak

Bülent Uygun'u anlamak
 

Bu yıl, Bülent Uygun’lu yaşamımızın 3. yılı. Hoş, daha önce de içimizdeydi, ama görmemiştik nedense. Kaderin bir cilvesi olsa gerek, takımın başına geçen Carol Pecze’nin başarısızlığı, onun başarıya giden yolda ilk adımı atmasına sebep oldu.

Emekleyerek geldiği Sivasspor’da şimdi koşar adımlarla giden, hızına milyonlarca dolarlık ayakların yetişemediği bir sprinter oldu çıktı.

Aslında bugün Sivasspor’un başarının arkasında yatan, Pecze’nin başarısızlığıdır dersek, yalan söylemiş olur muyuz?

Hep “abi” diyerek hitap ettiği Mecnun Otyakmaz’ın ona duyduğu sonsuz güven neticesinde, menajerlikle başlayıp, teknik direktörlükle nihayetlenen bir yaşamı anlatmak istedim bugün sizlere.

Henüz tanışmamıştık kendisiyle, ama söylemlerinde ki duygudaşlığımız dikkatimi cezbediyor, bir an önce tanışmanın sabırsızlığını yaşıyordum.

Bu adam ne kadarda tanıdık geliyordu bana.

Kendisinin sıkı bir Fenerbahçeli olduğunu biliyordum.

Güreşçi olacakken tesadüfler neticesinde kendini yeşil çimlerin üstüne bulan, hayatını birazda tesadüflerin belirlediği, artık bizler için aşina, ama bilmeyenler için kapalı bir kutu, benim içinde kalbimde ayrı bir yeri olan bir dost, kardeş, abi olan, Bülent Uygunu anlatmak istedim sizlere.

Önce başarılarıyla tanıdık, ligin orta yerinde, son sıradan teslim aldığı bir takımı, mucizevi bir şekilde 8. sıraya yerleştirerek girdi hayatımıza.

Asker selamıyla girdiği futbol dünyasında iyi bir sporcu portresi verdi hep. Erken yaşta koptuğu futbol yaşamını artık bir futbol adamı olarak devam ettirmek istedi.

Kimdi Bülent Uygun?

Kimi zaman Karadeniz’in dalgaları gibi hırçın, kimi zaman Anadolu’nun uçsuz bucaksız ovaları kadar sessiz ve durgun, kimi zaman eriyen kar sularıyla coşmuş, taşları kayaları önüne alıp kovalayan, yatağından çıkmış bir ırmak, kimi zaman etrafı yalnızlıkla çevrilmiş el değmemiş bakir bir deniz.

Kimi zaman hırpani, bağrı açık başı dik bir Anadolu erkeği, kimi zaman uysal, çaresizlikle harman olmuş ellerini, başının üstüne koyarak teslim bayrağını çeken biçare.

Bülent Uygun’u anlamak kadar anlatmakta zor olsa gerek.

Bir tarafta milyonlarca seveni, gönüldaşı, bir tarafta kıskançlığın imrenmekle karıştığı ve bu karışımı kendisine kisve yaparak gizli gizli husumet besleyen, kusmak için açığını bekleyen diğerleri.

Hiç çekinmeden şehvet dolu gönül mesajları atabilecek kadar gözleri kara genç kızların, hayranlıkla karışık iç çektiği yağız bir delikanlı.

Kendinden büyük adımları atabilen, söyledikleri yaptıkları günlerce medyada kamuoyunda olay olan bir spor adamı.

“İllede vatanım!” diyen bir vatan sevdalısı, bir Türk evladı.

Bayrak, millet, şehit sözcükleri tüylerini diken diken eden, merhametli, yardımsever. Koparmak kolay ondan bir şeyler, ama ondan bir şeyler alabilmenin yolu; sırlarla dolu dünyasında, kendi halinde yaşayan o adamı çözmekten geçiyor.

Onun gibi düşünebilmek, onun gibi bakabilmek gerekiyor.

Hakan Şükür’ün gönül sitemlerine, uhrevi dünyasını açmaya, anlatmaya tercüman olan, samimi bir Müslüman, karşı cepheye meydan okuyacak yiğit bir Anadolu delikanlısı.

Çağdaş yaşamın gereklerini benliğine kazımış modern, adaletsizliğe haykıracak kadar açıkyürekli, şair ruhlu bir genç.

Şiirlerini kimi zaman hayranlıkla gıpta ederek okuduğum, şiirlerinde bence derin bir anlam saklayan bir edebiyat adamı.

Çoğu zaman hayata geçemeyecek projeleri üreterek aslında olması gerekeni anlatmaya çalışan, bir düşünür.

Bülent Uygun'u anlamak kadar anlatmakta zorlaşıyor.

Ama onu anlamanın tek yolu Bülent uygun olmaktan geçiyor galiba.

Milyonlarca dolarlık bir pazarda, elinde avucunda tuttuğu birkaç bin dolarla aynı savaşı vermeye çalışan, yeldeğirmenlerine savaş açmış bir Don Kişot...

Kimi zaman kazandığı üç beş kuruşu hesapsız kitapsız adımlarla sağa sola dağıtan, ihtiyaç sahiplerinin kapısında nöbet tuttuğu bir Robin Hood.

Aile, vatan, millet gibi değerleri asla tartışmaya açmayan, açtırmayan, duygusal bir Türk milliyetçisi.

Vefa’nın İstanbul’da bir semt değil, ona emek, değer veren insanların asla unutulmaması gerektiğinin adı olduğunu kendi adı bilen, iyi bir vatan evladı.

İşte size Bülent Uygun. İyi ki varsın hocam diyorum.

Sağlıcakla kalın.

 
Toplam blog
: 26
: 1713
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

Yerel bir gazetede yaklaşık 6 yıldır köşe yazarlığı yapıyorum. Gündelik yaşamın gölgesinde kalan kon..