- Kategori
- Yemek - Mutfak
Bulgurlu kabak yemeği

Malzemeler:
4 adet yeşil Kabak,
1 adet soğan,
1/2 çay bardağı kalın (pilavlık) Bulgur,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı toz biber,
2 diş sarımsak,
2-3 su bardağı su,
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz,
1 avuç ince kıyılmış dereotu.
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayın,
Sarımsağı rendeleyin,
Soğanı ve sarımsağı sıvı yağda kavurun,
Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ekleyip karıştırın,
Küp küp doğranmış kabakları ekleyip karıştırın,
Kapağını kapatıp 5-10 dk pişirin,
Bulguru ekleyip karıştırın,
Suyunu ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekip Bulgur ve kabaklar yumuşayana kadar pişirin,
Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın,
Dereotunu ekleyip karıştırın.
Afiyet olsun...
Püf Noktaları İçin Tıklayın