Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '12

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bulutlar ve güneş

Bulutlar ve güneş
 

Her bulutun üstünde güneş parlar


Bu kış uzun sürdü. Neredeyse tamamını 10 derecenin altında geçirdik. Kalın kazaklarımızı, hırkalarımızı, yün çorap ve fanilalarımızı dolaplarımızın dip köşelerinden çıkarttık. Kat kat giyindik. Yine de üşüdük.


Kar uzun sürelerde yağdı, uzun sürelerde kaldı sokaklarda, damlarda. Gri bulutlarla yattık, gri bulutlarla uyandık. Başımızdan eksik olmadılar bu kış. Güneşi özledik.


Dün güneş açtı. Hemen kaybolmadı gri bulutların ardına. Bugün ve hatta bu hafta da böyle geçecek deniyor. Hava durumu sıcaklıkların müjdesini veriyor. Gerçekten de dünden itibaren ısınmaya başladı hava. Kalın kazaklar fazla geldi. İnceldi giyilenler, katları azaldı. Bahar nihayet kendini hissettirdi.


Uyanınca güneşi görmek başka motive ediyor insanı. Gri bulutların karamsarlığını alıyor. Karda, yağmurda, kapalı havalarda hep güneşin özlemini duyuyoruz.


Bu dönemlerde unuttuğumuz bir şey var. O da güneşin aslında hep orada olduğu. Gri bulutların bizimle güneşin arasına girmesinin O’nu yok etmediği. Sadece görmemize ve hissetmemize engeller oluşturduğu. İşte bunu unutuyoruz.


Uçak yolculuğu yapanlar bilir. Kapalı yağmurlu havalarda binilen uçak, gri bulutların üzerine çıktığında, prıl pırıl güneşle karşılaşırız. O aslında hep oradadır, senin bulunduğun seviyeye göre O’nu ya görürsün ya da görmezsin.


Tıpkı uçakta olduğu gibi. Zaman zaman alçalır, bulutların arasında kalır, her yer kapanır hiç bir şey göremezsin, bazen daha da alçalır, çıkarsın bulutlardan ama kapalı bir hava sarar seni. Ya da yükselirsin ve güneşle aydınlanırsın.


Kendi gelişiminle de ilgilendiğinde durum aynıdır. Zaman zaman alçalır, zaman zaman yükselirsin. Kimi gri bulutlarda, kimi güneştesindir. Ta ki mertebendeki sabitlenmeye kadar. O zaman hep güneşli olur bulunduğun yer. Aşağıdaki fırtınalar, sağanak yağmurlar, gök gürültüleri, kapalı hava etkilemez seni.


Sürekli güneşli havaya kavuşmak da öyle kolay olmaz. Çalışman, sabretmen, beklemeyi bilmen, bulunduğun hava koşullarına göre yaşaman gerek. O zamana kadar da gelen bulutların, yağan karın, esen soğuk havanın, bedenindeki üşümelerin olduğu sırada, güneşin hep orada olduğunu hatırlamalı. Uzun sürse de kışın sürekli olmayacağını, bunun yazı ve baharı da olacağını bilmeli.


İşte mevsim değişikliğinin bende düşündürdükleri. Velhasıl, aylardan mart, mevsimlerden bahar zamanı. Gri bulutların ardından çıkan güneşin kapımızı çalma dönemi. Ev sahibinin, gelen misafiri güzelce ağırlama vakti.


Çimen Erengezgin

 
Toplam blog
: 164
: 608
Kayıt tarihi
: 08.09.11
 
 

Yazar ve Yoga Eğitmeni ..