Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Burada topçu kışlası var mı yok mu?

Burada topçu kışlası var mı yok mu?
 

Başbakan;” Burada Topçu Kışlası var mı yok mu? Orada olmayan bir şeyi yapmanın vaadini ortaya koymadık ki... Orada yapılmış olan Topçu Kışlası'nın yerine yapılmış olan şu andaki uygulamayı aslına döndürüyoruz.”

Yıkılan kışla yeniden yapılacakmış, İnönü stadı da o dönemde ahırlar yıkılarak yapıldı hazır stad da yıkılıyorken oraya yıkılan ahırları da yeniden yapın o zaman.

Aşağıda sıralamaya çalıştığım yıktırılmış cami ve mescitleri de yeniden yapacakmısınız?

Çandarlı ibrahim Paşa Hamamı, Altuncuzade Tekkesi ve Süleyman Halife Mektebi,Hoca Teberrük Mescidi, Revani Mescidi, Firuzağa Mescidi, Hoca Sinan tarafından yaptırılan Azepler Mescidi, Kanuni devri hatırası Tüfenkhane Mescidi, Saraçhane Mescidi, Zeytinciler Mescidi, Voynuk Şücaeddin Camii 

-1465 tarihinde inşa edilmiş olan tarihi Murat Paşa Camii Vatan caddesi yapılırken 1957'de yıkılmıştır. 

-Yeni Kapı yakınlarında Fatih döneminden kalma 1479 tarihli Çakır Ağa Camii yine yol yapım çalışmaları nedeniyle 1958'de yıkılmıştır. 

-Aksaray'da Vatan cadesinin başlangıcında yer alan Fatih döneminden kalma Camcılar Camii ve çeşmeleri, 1957 yılında yol yapım çalışmaları nedeniyle yıkılmıştır. 

-Aksaray'da,1555 yapımı tarihi Kazasker Abdurrahman Camii 1957'de yol yapım çalışmaları nedeniyle yıkılmıştır. 

-Karaköy Kabataş arasındaki Süheyl Bey Camii 1957'de yol yapım çalışmaları sırasında yıkılmıştır. 

-Karaköy Kabataş arasındaki 1878-1879 yapımı, özgün mimariye sahip çok nadide eserlerden biri olan Karaköy Mescidi veya camisi 1958'de yol yapım çalışmaları sırasında yıkılmıştır. 

-Karaköy Kabataş arasındaki II. Mahmut döneminden kalma, 1826 yapımı, tarihi Nusretiye camii ve sebili 1958'de yol yapımı sırasında tahrip edilmiştir. 

 
Toplam blog
: 92
: 956
Kayıt tarihi
: 01.10.07
 
 

Ülkemin içinde bulunduğu ve gitmekte olduğu yerden rahatsızım. Atatürk ilke ve devrimleri doğrult..