Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Kasım '10

 
Kategori
Spor
 

Bursaspor Türkiye şampiyonu; Manchester...

Bursaspor Türkiye şampiyonu; Manchester...
 

Vederson oynadığı pozisyona göre biraz daha içe doğru ilerlerken topu Obertan’a kaptırması değil de tecrübesiz bir oyuncu gibi ters kanada kadar rakibini kovalaması biraz sonra gelecek golün habercisiydi. Onun Obertan’a yaptığı yalancı baskı ve kovalamaca kademedeki diğer arkadaşlarının ataletini arttırırken kendi bölgesinin de boşalmasına neden oluyordu.

Artık havasından mıdır suyundan mıdır nedir bilinmez Vederson’un yaptığı hatalar zinciri eskiden sahalarımızda sıklıkla görülürdü. Topu kaptıran oyuncu artık neyi ispat edecekse rakibin peşine takılır gider, boşalttığı alandaki koridor da büyük tehlikeye yaratırdı.

İşte bu nedenle modern futbolda alan savunması yapılıyor, adam adama markaj tamamen mazide kalmış bir hatıra oluyor.

Fletcher’in ustaca yaptığı gol vuruşunun yeri ile Insua’nın yaklaşık on dakika sonra kaleciye teslim ettiği vuruşun yapıldığı nokta hemen hemen aynıydı. Fletcher sağ ayağı ile kalecinin uzanamayacağı sağına güzel bir vuruş yaparken, Insua bu sefer sol ayağı ile kalecinin üzerine çok zayıf bir şut çıkardı.

İşte bu bizim ülkemizdeki futbolun kalitesi ve niteliğiyle İngiltere’nin arasındaki farkın net göstergesiydi.

Maç boyunca Manchester United’lı futbolcular mümkün olduğunda görev yerlerinde kalarak ve basit oynamaya gayret gösterirken; Bursaspor’lu meslektaşları aşırı motive oldukları karşılaşmada en kolay hareketleri bile zorlaştıran bir anlayışla sahaya çıkmışlardı.

Yanlış anlaşılmasın, 3-0 yenilgiye karşın Bursaspor’un gerçekten çok iyi mücadele ettiğini söyleyeceğim. Özellikle ilk yarı rakip alanda yapılan pres görülmeye değerdi. Ancak Bursaspor büyük efor sarf edip yorulurken rakip sadece basitçe tek paslarla topu çevirmekten başka bir şey yapmadı. Zaman zaman ortada sıçan görüntüsü de böylesi oyunun göstergesiydi.

Ertuğrul Sağlam elindeki en iyi kadro ile sahadaydı ve bu tertip yapacağının en iyisini sonuna kadar ortaya koydu.

Tahminlerin ve önceki üç karşılaşmanın aksine fazlasıyla da gol pozisyonuna girildi. Ancak gol vuruşu yapacak ayaklar bu beceriden yoksundular.

Ortaya çıkan farklı skorun nedeni 1-0’dan sonra oluşan konsantrasyon eksikliği, motivasyonun azalmasıydı.

Dört maçta sıfır galibiyet, gol ve puan çizgisi lineer olarak diğer iki maçta da devam edeceğe benziyor. Bir ihtimal Ranger’la içeride puan almasıdır.

Bursaspor için ilk defa katıldığı bu turnuvanın iyi bir tecrübeye dönüştüğünü görüyoruz. Bugün iyi futbolla bunun sinyallerini verdi.

Taraftarın ikinci golden sonra maçı bırakıp gösteri yapması da görsel bir şölendi. İngilizler bu taraftarı gördükçe Türkiye'de insanların futboldan bir başka keyif aldığı yanılgısına düşüyor olmalıdır. Gerçeği bir bilseler...

uzaygokerman@gmail.com

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..