Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '17

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Burun estetiğinde hızlı iyileşme sağlayan teknikler

Burun estetiğinde hızlı iyileşme sağlayan teknikler
 

Burunda iz kalmaz!


Burun estetiğinden sonra hızlı iyileşme sağlanması için cerrahi de bazı özel teknikler kullanılabilir. Minimal kesiler yapmak, kırma yerine törpüleme tekniği kullanmak, yumuşak dokulara hasar vermekten kaçınmak sayılabilir.

Bu uygulamalar sayesinde hastaların birçoğu, ameliyatlarının ilk haftası içinde belirgin bir şekilde iyileşirler. Hasta rahatlıkla iş ve sosyal yaşantılarına dönebilirler. Hastalar iki hafta sonra hafif egzersizlere başlayabilir ve altı hafta sonra daha yoğun sporlara katılabilir.

Minimal kesi kullanımı

Hızlı iyileştirme rinoplastisinde kullanılan diğer bir teknik, tamamen kapalı olmayan daha küçük, daha hassas insizyonlardır. Yüksek çözünürlüklü görüntüleme kullanımı, cerrahlara kanamalar ve şişmeleri azaltacak daha küçük insizyonlar yapmalarını sağlar. Bazı durumlarda, burun içindeki insizyonları tamamen kapatmak yerine cerrah insizyonların bir kısmını, insizyonların arasından sıvının boşaltılmasına izin vermek için açık bırakabilir. Bu iyileşmeyi hızlandırır ve hem rahatsız edici hem de iyileşmeyi uzatan burun akıntılarına olan gereksinimi ortadan kaldırır.

Hızlı iyileşmeyi teşvik eden tamamlayıcı tedaviler

Cerrahi tekniklere ek olarak, hızlı iyileştirme rinoplastisi uygulayan cerrahlar, hastalarını hızlı iyileşmesini sağlamak için rinoplastiden önce ve sonra belirli şeyler yapmasını tavsiye edebilir. Rinoplastiden önce, bazı önlemlerin alınması iyileşme sürecinin hızlanmasına yardımcı olur. Örneğin kanı incelten, kanama ve morarma artışına neden olabilecek ilaçlar kullanılmamalısınız. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için C vitamini gibi bazı vitamin veya takviyeleri kullanabilirsiniz. Ameliyattan birkaç gün önce sigara, alkol vs. kullanılmamalıdır.

Hızlı bir iyileştirme ameliyatı takip eden iki gün boyunca sık aralıklarla alt göz bölgesine buz paketleri uygulayın. Buz uygulaması, post-operatif şişme ve morarmayı azaltmanın en iyi yollarından biridir. Şişmeyi daha çabuk bastırmayı sağlamak için başınızı en az iki hafta yükseltmelisiniz. Başınızı yüksekte tutmak için geceleri iki yastık kullanmalısınız. İyileşmeyi desteklemek ve nazal pasajı nemli tutmak için altı hafta boyunca okyanus suyu spreyi kullanabilirsiniz. İyileşmeyi hızlandırmak ve şişmeyi azaltmak için cerrahiyi izleyen iki hafta boyunca C vitamini almalısınız. Ameliyattan sonra da birkaç gün boyunca alkol ve tütün kullanmaktan kaçınmalısınız

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..